SPARTA WINT VERDIEND VAN HERACLES ALMELO

zaterdag 18 maart 2017 - 22:51

Sparta Rotterdam heeft in eigen huis afgerekend met Heracles Almelo. Halverwege bezat de thuisploeg al een 1-0-voorsprong, die de tweede helft met twee treffers van Martin Pusic flink verruimd werd tot een 3-1 eindstand. 

In de eerste helft was Sparta duidelijk de bovenliggende partij, zonder dat het kansen regende voor het doel van Bram Castro. Mart Dijkstra nam de doelman wel onder vuur, maar werd slechts met een hoekschop beloond. Ryan Sanusi slaagde er wel in zijn landgenoot te verschalken, waarmee de verdiende Spartaanse voorsprong een feit was.
 
Verdiend of niet, Sparta kon in de laatste minuten voor het rustsignaal enkele keren opgelucht ademhalen. Samuel Armenteros kreeg vanaf elf meter een buitenkans de stand gelijk te brengen, maar zag Roy Kortsmit redden. Datzelfde gold voor Robin Gosens, die het van afstand probeerde. Tim Breukers liet Kortsmit wel kansloos, maar zag Michel Breuer de bal van de lijn halen.
 
In de tweede helft bewees Pusic zijn waarde, door met zijn eerste twee Sparta-treffers Heracles op een onoverbrugbare achterstand te zetten. De eerste van de twee maakte hij uit een vrije trap van Jerson Cabral, die hem perfect bij de tweede paal klaarlegde voor de Oostenrijkse Kroaat. Loris Brogno haalde eenzelfde kunstje uit, waarna Pusic voor de tweede maal koppend trefzeker was. De tegentreffer van Pelupessy, die in de laatste minuut viel, was er een voor de statistieken. 


Martin Pusic na zijn eerste treffer in de Eredivisie voor Sparta Rotterdam (Foto: Carla Vos)

Back to Top