SPARTA ONDERUIT IN KERKRADE

zaterdag 15 april 2017 - 20:31

Sparta Rotterdam is op bezoek bij Roda JC tegen een nieuwe nederlaag aangelopen. Abdul Ajagun zette de Rotterdammers met twee goals op een onoverbrugbare achterstand. De aansluitingstreffer van Thomas Verhaar kwam te laat.
 
De thuisclub begon sterk en de eerste grote kans liet niet lang op zich wachten, een goede redding van Roy Kortsmit was nodig om de 1-0 te voorkomen. Dit bleek slechts uitstel van de executie, want binnen het kwartier was Ajagun met het hoofd alsnog verantwoordelijk voor de openingstreffer. Een aantal goede reddingen van Kortsmit dwarsboomden de Limburgse plannen de marge te verdubbelen en de lat hielp Sparta bij een uithaal van Tom van Hyfte. De bezoekers konden hier met twee afstandsschoten van Jerson Cabral weinig tegenover zetten.
 
Ook in de tweede helft kon een vroege Roda-treffer genoteerd worden, opnieuw was het Ajagun die van dichtbij trefzeker was. Sparta zocht hierop naar de aansluitingstreffer en was hier via Paco van Moorsel dicht bij, maar de middenvelder raakte de paal met een geplaatst schot. Een geplaatst schot van de ingevallen Thomas Verhaar haalde het doel wel, waarmee Sparta een kwartier voor het einde nieuwe hoop kreeg. Aan die hoop kwam een einde toen Rosheuvel het duel besliste met de 3-1. Dat bleek ook de eindstand in Kerkrade.

?
Foto: Carla Vos

Back to Top