SPARTA BLIJFT IN DE EREDIVISIE!

zondag 14 mei 2017 - 16:16

Na een overwinning in Deventer is Sparta Rotterdam verzekerd van Eredivisiebehoud. Martin Pusic brak halverwege de tweede helft de ban, door de bezoekers op voorsprong te koppen. Darren Maatsen zou hierna voor de 1-1 zorgen, maar via Pusic zou Sparta haar voorsprong terugkrijgen.
 
De eerste kansen van de wedstrijd waren voor Pusic, die met een vrije trap en twee kopballen er niet in slaagde het Theo Zwarthoed echt lastig te maken, laat staan Sparta op de felbegeerde voorsprong te zetten. In een eerste helft die niet om haar schoonheid zal worden herinnerd kwamen de kansen vervolgens van de thuisploeg, waar met name Maatsen van zich liet spreken, maar Michael Verrips en Michel Breuer voorkwamen een openingsgoal.
 
In de tweede helft kwam de eerste kans op naam van Ilias Alhaft, die van de rechterflank naar binnen kwam en gevaarlijk uithaalde, maar Zwarthoed niet kon passeren. Via Pusic was het even later wel raak, toen de Oostenrijkse Kroaat een geweldige vrije trap van Craig Goodwin in het Go Ahead Eagles-doel verlengde. Deze voorsprong bleek slechts van korte duur, want Maatsen kon voor de 1-1 tekenen. Pusic zorgde ook voor de 1-2 en Craig Goodwinn schoot in de laatste minuten de 1-3 binnen uit een vrije trap waarmee Sparta Rotterdam zeker is van een langer verblijf in de Eredivisie!Back to Top