DUBBELE CIJFERS VOOR SPARTA IN GOES

zaterdag 15 juli 2017 - 20:56

Sparta Rotterdam heeft in Goes na rust flink uitgehaald. Waar voor rust het doelpuntenaantal tot één beperkt bleef (op naam van Thomas Verhaar) konden de Rotterdammers in de tweede helft uitlopen naar een 0-10-zege. Mathias Pogba was met twee assists en drie treffers van grote waarde.

In de eerste 45 minuten was het aantal spektakelmomenten voor beide doelen te verwaarlozen. Sparta kreeg weliswaar via Ilias Alhaft twee mogelijkheden, maar de gelijke stand bleef lang op het bord. Het meest memorabele moment vond na 33 minuten spelen plaats, toen het spel stilgelegd werd om stil te staan bij de toestand van Ajacied Abdelhak Nouri. In de slotminuut van de eerste helft zorgde Verhaar er nog wel voor dat Sparta met een voorsprong de kleedkamer op kon zoeken. 

Na de onderbreking duurde het niet lang voor het krachtsverschil op het scorebord terug te lezen was. Ragnar Ache was verantwoordelijk voor de tweede Spartaanse treffer, waarna een prachtig stiftje van Verhaar voor 0-3 zorgde. Hiermee was het Zeeuwse verzet gebroken, wat de score ver op deed lopen. Pogba profiteerde hier het eerst van, door een afstandsschot in het doel te plaatsen. Vrijwel direct hierna zorgde de spits voor leedvermaak op de tribunes, door een grote kans op de lat te mikken. Zijn revanche hierop volgde snel; na een lange bal van Bart Vriends was Pogba op kracht en snelheid zijn tegenstanders de baas, waarna hij de bal in het doel joeg. Vanaf elf meter kon hij zijn hattrick completeren.

Uit een uitstekende hoekschop van Mart Dijkstra kopte Paco van Moorsel een kwartier voor tijd de 0-7 binnen, waarna een doelpuntrijke fase begon. Stijn Spierings zorgde er met twee fraaie treffers voor dat Sparta de tiende snel benaderde, die op naam van een Goes-verdediger zou komen.


Foto: Carla Vos

Back to Top