VALSE START VOOR SPARTA IN VENLO

zaterdag 12 augustus 2017 - 20:22

Sparta Rotterdam is het nieuwe Eredivisie-seizoen met een nederlaag begonnen. In Venlo was VVV met 3-0 te sterk. Over acht dagen mag Sparta zich revancheren, als het in eigen huis PEC Zwolle ontmoet.

In de eerste helft was Sparta de beter voetballende ploeg, maar het aantal kansen voor de ploeg van Alex Pastoor was beperkt. Ryan Sanusi zag zijn uithaal van twintig meter het VVV-doel op een haar missen en een kopbal van debutant Dalibor Volas raakte de lat. VVV kreeg via Tarik Tissoudali wel een grote kans, Michel Breuer kon zijn schot echter onschadelijk maken. In de slotminuut van de eerste helft tekende Clint Leemans wel voor de openingstreffer.

De thuisploeg kwam geweldig uit de kleedkamer en raakte via Vito van Crooy en Tissoudali al binnen een halve minuut na rust zowel de paal als de lat. Tissoudali wist zijn derde kans wel te verzilveren, waarmee de 2-0 een feit was. Sparta probeerde hierna de controle terug op de wedstrijd te krijgen en via Volas en Sanusi was het ook dicht bij de aansluitingstreffer, maar het geluk ontbrak de twee. De ingevallen Deroy Duarte was ook nog gevaarlijk, maar hij stuitte op de doelman. De nederlaag kreeg een extra donker randje toen Jeffrey Chabot zijn tweede gele kaart ontving en vroegtijdig de kleedkamer op mocht zoeken. In de blessuretijd maakte Van Crooy nog de 3-0 en was de nederlaag een feit.Foto: Carla Vos

Back to Top