SPARTA SPEELT GELIJK TEGEN PEC ZWOLLE

zondag 20 augustus 2017 - 18:44

Sparta Rotterdam heeft de eerste thuiswedstrijd afgesloten met een gelijkspel. Tegen PEC Zwolle kwam het al vroeg op achterstand, debutant Robert Mühren trok de stand halverwege de eerste helft gelijk. 
 
Sparta kwam goed uit de startblokken en was via Robert Mühren en Dalibor Volas meteen gevaarlijk, maar Diederik Boer kon tweemaal een treffer voorkomen. Aan de overkant was het via Youness Mokhtar wel doeltreffend, waardoor Sparta al binnen het kwartier in de achtervolging moest.
 
De ploeg van Alex Pastoor liet zich niet in de war brengen door de achterstand en kwam via Mühren op gelijke hoogte. Wat volgde was een eerste helft waarin Sparta licht de betere ploeg was, maar vlak voor het rustsignaal was een fantastische redding van Roy Kortsmit nodig om Mokhtars tweede te voorkomen.
 
Vlak na rust waren Loris Brogno en Bart Vriends al snel dicht bij de Spartaanse voorsprong. Brogno krulde de bal buiten bereik van Boer op de paal, de van achteruit meegekomen Vriends zag Boer met de nodige moeite reddend optreden. Het vervolg van het tweede bedrijf was minder vermakelijk dan de eerste 45 minuten, het zou even duren voor een van beide doelmannen opnieuw op de proef gesteld werd. De meeste potentiële mogelijkheden werden verijdeld voor deze opgelegde kansen opleverden. Mustafa Saymak kreeg er één namens de bezoekers, maar hier greep Kortsmit in voor hij tot een schot kon komen. In de slotfase van het duel waren er geen noemenswaardige kansen meer te noteren waardoor zowel de Sparta als PEC Zwolle één punt aan het duel overhielden.


Ryan Sanusi in duel met drie Zwollenaren. (Foto: Pro Shots)

Back to Top