JONG SPARTA ROTTERDAM SPEELT GELIJK TEGEN ACHILLES’29

zaterdag 9 september 2017 - 17:13

Jong Sparta Rotterdam heeft op Het Kasteel de punten gedeeld met Achilles’29. De beloftenploeg stond lang voor maar zag tien minuten voor tijd de bezoekers uit Groesbeek gelijkmaken.
 
Het publiek op Het Kasteel hoefde maar vier minuten te wachten op de eerste goal. Achilles’29 middenvelder Imran Oulad Omar kreeg de bal zo’n 25 meter van het doel voor zijn voeten, twijfelde niet, haalde hard uit en zag zijn bal in de lange hoek belanden. Lang konden de bezoekers uit Groesbeek echter niet genieten van hun voorsprong. Abdou Harroui werd in de achtste minuut de diepte ingestuurd en schoot uit een lastige hoek knap binnen. In het half uur dat daarop volgde was de uitploeg gevaarlijker voor de goal maar was het de beloftenploeg uit Spangen die de voorsprong overnam. Youri de Winter faalde oog in oog niet met de doelman van Achilles’29 en schoof de bal kalm onder hem door. 
 
In de tweede helft, waar beide ploegen ongewijzigd aan begonnen, was de eerste kans te noteren voor de thuisploeg. Na een snelle omschakeling, waarbij Abdou Harraoui Lovette Felicia de diepte in stuurde, was het laatstgenoemde die de counter niet kom omzetten tot een goal. Minuten later was wederom de thuisploeg dichtbij de 3-1. Abdou Harroui zag zijn kopbal gekeerd worden en Youri de Winter kon de rebound niet promoveren tot een doelpunt. Yani Bouras, spits van de beloftenploeg, was de volgende die ervoor kon zorgen dat de thuisploeg verder uitliep. Zijn kopbal ging miraculeus via de keeper en de lat niet over de doellijn waardoor het slechts een grote kans bleef. 
 
Waar het er lang op leek dat Jong Sparta de voorsprong ging uitbreiden was het toch Achilles’29 dat zich terug knokte in de wedstrijd. Uit een corner was het centrale verdediger Shuremy Felomina die vrij binnenkopte. In de resterende tien minuten gingen beide ploegen vol voor de winst echter werden de punten gedeeld. 


Abdou Harroui en Youri de Winter vieren de 1-1. (Foto: Pro Shots)

Back to Top