SPARTA BOEKT OVERWINNING OP FC TWENTE

zondag 10 september 2017 - 16:25

De thuiswedstrijd tegen FC Twente heeft Sparta Rotterdam de eerste zege van het seizoen opgeleverd. Voor rust zette Craig Goodwin de Rotterdammers op voorsprong, wat voldoende bleek voor de nipte overwinning.
 
De thuisploeg begon prima en was via Loris Brogno snel tweemaal gevaarlijk, maar beide pogingen van de Belg vlogen over het Twente-doel. Als aangever bleek hij succesvoller, want met een uitstekende voorzet bediende hij  Goodwin die via de paal de score opende. Sparta bleef, ook na het wegvallen van aanvoerder Michel Breuer sterker, maar mocht tien minuten voor het rustsignaal opgelucht ademhalen, toen een hoekschop de bezoekers enkele schietkansen bracht, die door George Dobson en Bart Vriends onschadelijk gemaakt werden.
 
Twente kwam sterk uit de kleedkamer en Haris Vuckic raakte het zijnet. Veel kansen kregen de Tukkers verder niet, maar het slaagde er wel in de formatie van Alex Pastoor verder van het doel te krijgen dan voor rust het geval was. Via Robert Mühren was Sparta nog erg dicht bij de tweede treffer, maar hij liet, ondanks een uitstekende actie en overtuigend schot, na de wedstrijd in het slot te gooien: de lat voorkwam een treffer. In de slotminuut pakte Stefan Thesker nog zijn tweede gele prent waardoor hij een minuut voor afloop het veld moest verlaten.


Robert Mühren haalt uit. (Foto: Carla Vos)

Back to Top