SPARTA PAKT PUNT BIJ WILLEM II

zaterdag 18 november 2017 - 22:43

Sparta Rotterdam heeft een punt overgehouden aan de ontmoeting met Willem II. In Tilburg was het halverwege nog 0-2 voor Sparta, maar in het eerste kwartier na rust kon de thuisploeg de schade repareren, 2-2. 

Willem II kwam goed uit de startblokken en was via Kostas Tsimikas gevaarlijk uit afstandsschoten. Het waren de Rotterdammers echter die na een halfuur op voorsprong stonden, doordat Deroy Duarte tweemaal binnenschoot op aangeven van Robert Mühren. 
 
Na rust begon de thuisploeg opnieuw dreigend, met als grote verschil dat de goal nu niet lang op zich liet wachten. Thom Haye zag zijn poging van afstand in het net eindigen. De bal uit het doel vissen bleek de laatste actie van Roy Kortsmit, de doelman moest zich geblesseerd laten vervangen door Leonard Nienhuis. Nienhuis' eerste actie leek echter veel op de laatste van Kortsmit: ditmaal was het Bartholomew Ogbeche die trefzeker was. De comeback moedigde Willem II aan om de aanval te blijven zoeken, wat Ogbeche een grote kans bezorgde, deze werd gekeerd door Nienhuis. Nadat Sparta Ragnar Ache inbracht kantelde het speelbeeld wat meer. Craig Goodwin was dicht bij de Spartaanse voorsprong, maar doelman Matthijs Branderhorst redde uitstekend. Michel Breuer mikte de bal vervolgens slechts centimeters over het doel. In de blessuretijd kwam Willem II met Fran Sol nog voor de goal, Breuer wist knap te onderscheppen waardoor Sparta een punt mee naar Rotterdam neemt.


Foto: Carla Vos
 

Back to Top