JONG SPARTA IN SPEKTAKELSTUK ONDERUIT

zaterdag 13 januari 2018 - 17:12

Jong Sparta Rotterdam heeft in het eerste duel na de winterstop in een spektakelstuk met 3-4 verloren van FC Lisse. De beloftenploeg kwam tot tweemaal toe op voorsprong (1-0 & 3-2) maar gaf deze in de tweede helft uit handen.

Het duurde slechts vijf minuten voordat het duel op Het Kasteel werd opengebroken. Jong Sparta-spits Halil Dervisoglu omzeilde de keeper en schoot beheerst vanuit een lastige hoek binnen. Ruim een kwartier later kon de thuisploeg de voorsprong verdubbelen, ware het niet dat Ayoub Boukhari de doelman van FC Lisse op zijn pad vond. De bezoekers waren een stuk scherper en rondde in de 25ste minuut meteen hun eerste kans af. Niet veel later volgde ook de 1-2, toen Rik Vermeulen oog in oog met Alex Craninx niet faalde. Toch was het de Kasteelclub die de theepauze inging met een voorsprong. Halil Dervisoglu maakte vanaf de penaltystip de gelijkmaker en vijf minuten voor rust maakte aanvoerder Abdou Harroui, uit een strakke voorzet van Jelle Klap, de 3-2
 
Het tweede bedrijf ging verder waar het voor rust mee eindigde, namelijk doelpunten. Al binnen twee minuten kon het publiek namelijk weer op de banken toen de bezoekers, in naam van Rik Verhoeven, de gelijkmaker op het scorebord schoot. Tien minuten later volgde zelfs weer de voorsprong voor FC Lisse, toen Rowdy van der Putten zijn hoofd tegen de bal plaatste en de bal het net liet bollen. De thuisploeg probeerde in het restant van de tweede helft de bezoekers bij de keel te pakken maar slaagde hier niet in, waardoor het eerste duel na de winterstop geen punten opleverde. 

Opstelling: Craninx, Klap, Fonseca (70. Bouwense, Luydens, Martis, Veenhoven (73. Brute), Boukhari, Harroui, Dervisoglu, Spierings en Felicia (75. Bouras). 


Aanvoerder Abdou Harroui in duel. (Foto: Carla Vos)

Back to Top