Home » Geen doelpunten in Deventer bij Go Ahead – Sparta

Geen doelpunten in Deventer bij Go Ahead – Sparta

22 oktober 2023 - 18:37

Het Eredivisieseizoen 2023/2024 is alweer in speelronde 9 terecht gekomen. De wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Sparta is een duel tussen de nummers 5 en 8 van de Eredivisie. De Deventenaren hebben een bliksemstart met dertien punten uit acht wedstrijden en twee punten meer dan de Kasteelclub. Sparta-trainer Jeroen Rijsdijk kan nog steeds niet beschikken over Mike Eerdhuijzen en Koki Saito. Op de reservebank nam Hamza el Dahri voor het eerst plaats. De speler uit de eigen jeugd van Sparta is dit weekend aangesloten bij de A-selectie van Sparta.

Terwijl de stadionklok op precies 13:00 stond kopte Tobias Lauritsen bijna de 0-1 binnen uit een voorzet van Arno Verschueren. Het was de eerste kans van de wedstrijd na een beginfase waarbij beide ploegen met name grossierden in het naar elkaar schieten van de bal zonder tot voetballen te komen. Het was ook het startsein voor Sparta om beter te gaan voetballen, eerst een prima actie van Lauritsen aan de linkerkant dat leidde tot een geblokt schot en in de achttiende minuut een mooie boogbal van Kitolano naar de verre hoek die door Jeffrey de Lange prima werd gepareerd.

Go Ahead Eagles werd voor het eerst gevaarlijk in de 27e minuut. Bobby Adekanye kon de bal uit de draai schieten, maar Nick Olij was tijdig naar de hoek om het schot onschadelijk te maken. Drie minuten later was het Sparta dat weer gevaarlijk voor het Deventer doel verscheen, maar ondanks wat gegrabbel van De Lange bleef het nog 0-0 na een halfuur spelen. Tobias Lauritsen raakte een minuut later de paal na een goede steekpass van Pelle Clement.

De tweede helft begonnen beide ploegen ongewijzigd ten opzichte van de eerste helft. Het was wel Go Ahead Eagles dat sterker uit de startblokken kwam. Waar eerst Olij simpel kon redden op een schotje, was het in de 52e minuut een Jan van Beveren-achtige redding uit de bovenhoek van een schot van Victor Edvardsen. Zes minuten later mocht Adekanye aanleggen voor een schot, maar dat ontbeerde richting. Waar Sparta in de eerste helft duidelijk het betere van het spel had moest het in het eerste kwartier van de tweede helft qua kansen het initiatief aan Go Ahead Eagles laten.

Vanaf minuut 73 begon Sparta weer iets meer vat op de wedstrijd te krijgen en kon het ook weer aan aanvallen denken. Go Ahead werd meer naar achteren gedrukt en bleef loeren op een tegenstoot uit de omschakeling. Voor het laatste kwartier kwam Charles-Andreas Brym in het veld voor Jonathan de Guzman. Deze op het ook aanvallende wissel bracht geen verandering in het spelbeeld tot stand en de wedstrijd ging op een 0-0 eindstand af aangezien Sparta verdedigend prima stond, maar aanvallend te weinig bracht in De Adelaarshorst. Willem Willumsson schoot in de 90e minuut nog net naast het doel van Olij en in de blessuretijd kopte Amofa van Go Ahead nog net naast. Zo pakt Sparta een punt in Deventer.

Volgende week speelt Sparta in speelronde 10 een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk op een uitverkocht Kasteel.