Home » Jong Sparta boekt zege tegen Quick Boys

Jong Sparta boekt zege tegen Quick Boys

25 februari 2023 - 17:03

Jong Sparta Rotterdam heeft vanmiddag na drie wedstrijden zonder zege weer eens gewonnen. Op Sportpark Dijkpolder werd Quick Boys met 1-0 verslagen. Namens Jong Sparta scoorde Mohammed Tahiri.

Na een week rust kwam Jong Sparta vanmiddag weer in actie. Doordat het eerste elftal gisteravond al speelde had trainer Geert Arend Roorda de beschikking over vier jongens die gisteravond nog bij de wedstrijdselectie zaten. Elias Hoff Melkersen, Pedro Alemañ, Mohammed Tahiri en Patrick Brouwer waren weer beschikbaar en begonnen direct in de basis. Daarnaast keerde Gaultier Overman terug van een blessure, wat ten kostte ging van Dylan van Wageningen.

Jong Sparta begon sterk aan de wedstrijd, waarbij het na 12 minuten op voorsprong leek te komen. Na een heerlijk hakje van Mohammed Tahiri rondde Rayvien Rosario af, maar hij deed dat in buitenspelpositie. Het bleef dus 0-0 en nog geen minuut later had Nick Runderkamp de openingstreffer op zijn schoen. Hij schoot echter hoog over. Jong Sparta bleef in de openingsfase echter toch de sterkere en kreeg in de persoon van Elias Hoff Melkersen een grote kans. Patrick Brouwer stuurde de Noor diep, maar Melkersen plaatste de bal over het doel van Paul van der Helm.

Halverwege de eerste helft kantelde het spelbeeld. Quick Boys kreeg wat meer controle over de wedstrijd en had via Levi van Duijn op voorsprong kunnen komen. Hij kopte een voorzet van Nigel Ogidi Nwankwo richting de hoek, maar Youri Schoonderwaldt redde fraai. Eén minuut later kreeg Tahiri de grootste kans voor Jong Sparta. Hij mocht alleen op Van der Helm af, die een sta-in-de-weg bleek. Jong Sparta kreeg het steeds lastiger met Quick Boys dat via Youssef El Kachati nog een afstandsschot loste, die voor Schoonderwaldt was en Van Duijn rakelings over zag koppen.

De Kasteelheren kwamen daarentegen niet veel verder dan een poging van Tahiri die niet tussen de palen ging. Op slag van rust kreeg Quick Boys de grootste kans van de eerste helft. Voormalig Spartaan El Kachati ging alleen op Schoonderwaldt af, die zich breed maakte en met zijn voet redde.

Zo had Jong Sparta het aan Schoonderwaldt te danken dat het de eerste helft zonder kleerscheuren doorkwam. In de tweede helft kwam Jong Sparta goed uit de kleedkamer. Op aangeven van Melkersen kreeg Rosario al snel een enorme kans. Van der Helm tikte zijn inzet echter over. Na 54 minuten spelen was het alsnog raak voor Jong Sparta. Brouwer bediende Tahiri, die met een lage schuiver voor de 1-0 zorgde!

Ook na die goal bleef Jong Sparta de sterkere. Augustin Drakpe kreeg uit hoekschop de eerste mogelijkheid op de 2-0, maar kopte over. Even later kon Melkersen op aangeven van Pedro Alemañ alleen op Van der Helm af, die de 2-0 voorkwam. Twintig minuten voor tijd was Tahiri dichtbij zijn tweede. De aanvaller schoot echter voorlangs. Vijf minuten later was Tahiri opnieuw gevaarlijk. Dit keer met een verrassend schot, waarmee Van der Helm ook alle moeite had. Uit de daaropvolgende hoekschop was Alemañ na een korte variant dichter bij de 2-0, maar schoot hij naast.

Quick Boys liet tot dan toe weinig zien en mocht blij zij dat het nog in de wedstrijd zat. Via El Kachati kregen de bezoekers nog wel een kopkans, maar die was voor Schoonderwaldt. Aan de andere kant liet Tahiri het opnieuw na de 2-0 te maken. De topscorer van Jong Sparta raakt eerste de lat, waarna hij luttele seconden later oog in oog met Van der Helm kwam, maar op de doelman stuitte.

Zo besliste Jong Sparta de wedstrijd niet wat zorgde voor een spannende slotfase. Quick Boys zette daarin aan, maar kwam lange tijd niet tot een echte kans. Pas in de blessuretijd kreeg Runderkamp de eerste echte serieuze mogelijkheid op de 1-1. Hij schoot echter rakelings voorlangs.

Jong Sparta hield stand en won met 1-0 van Quick Boys. Na drie wedstrijden zonder zege is er dus weer een driepunter voor Jong Sparta. Volgende week gaan de mannen van trainer Geert Arend Roorda op bezoek bij OFC.