Home » Jong Sparta en Jong Utrecht houden elkaar in evenwicht tijdens trainingswedstrijd

14 november 2023 - 14:58

Jong Sparta Rotterdam heeft vanmiddag gelijkgespeeld in een trainingswedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Op Sportpark Zoudenbalch eindigde het in 3-3. Jesse Bal scoorde tweemaal, de andere goal kwam van Jorn Triep.

Doordat er deze week voor het eerste elftal geen wedstrijd op het programma staat, speelde er vanmiddag vier spelers van de A-selectie mee met Jong Sparta. Daarnaast was er ook een basisplaats voor Jean-Paul Boëtius, die al enkele weken zijn conditie op peil houdt bij de A-selectie. Voor het beloften elftal staat zaterdag wel een competitiewedstrijd op het programma. Zij gaan op bezoek bij SV Spakenburg, waardoor alleen Delano Vianello, Dylan van Wageningen en Ayoub Oufkir in de basis stonden, die afgelopen weekend ook als basisspeler actief waren. Laatstgenoemde deed dat bij de Onder 18.

Het was Jong Sparta dat uit de startblokken vloog en razendsnel op voorsprong kwam. Na een schitterende lange bal van Dylan van Wageningen rondde Jesse Bal het fraai af. Vanaf de rand van het strafschopgebied speelde hij de bal handig over doelman Devin Remie in het doel: 0-1. Lang kon Jong Sparta niet van die voorsprong genieten, want ook Jong Utrecht benutte direct haar eerste kans. Vanuit een hoekschop zorgde de boomlange Neal Vereck al na tien minuten spelen voor een 1-1 tussenstand.

Tekst gaat verder onder foto.

Vervolgens kwam Jong Utrecht beter in de wedstrijd en drong het Jong Sparta met vlagen achteruit. De Kasteelheren kwamen niet aan aanvallen toe en ontsnapte aan de 2-1. Aurelio Oehlers was aan de kant van Jong Utrecht de meest dreigende speler. Eerst gaf hij een gevaarlijke voorzet, die niet door een medespeler achter doelman Delano Van Crooij kon worden geschoten. Na dik een halfuur spelen probeerde Oehlers het zelf, maar ging zijn poging rakelings naast. Het laatste kwartier was voor Jong Sparta, dat via Django Warmerdam de beste kans kreeg. Na een prima steekpass van Jean-Paul Boëtius schoot de linksback voorlangs. Jong Sparta drong nog wel aan, maar kon de 1-2 niet forceren. Het was zelfs Van Crooij die de Rotterdammers van een achterstand behoedde door Oehlers van scoren af te houden. Daardoor zochten beide teams de kleedkamer op met een 1-1 ruststand.

In de tweede helft was Jong Sparta direct bij de les en kreeg het via Warmerdam een grote kans. Na terugleggen van Bal zag Warmerdam zijn inzet van de lijn gehaald worden door Per Kloosterboer. Twee minuten later was Boëtius dicht bij de 1-2. Remie tikte zijn poging knap over, al kwam Jong Sparta uit de daaropvolgende hoekschop alsnog op voorsprong. Jong Utrecht kreeg de bal niet weg, waarna Jorn Triep doeltreffend uithaalde: 1-2. Gibson Yah had Jong Utrecht, net als na de 0-1, echter snel naast Jong Sparta kunnen zetten. De kopbal van de middenvelder werd onschadelijk gemaakt door Van Crooij. Na iets meer dan een uur spelen scoorde Jong Sparta aan de andere kant wel. Het schot van Ayoub Oufkir werd zwak verwerkt door Remie, waarna Bal vanuit de rebound de 1-3 op het scorebord zette.

Tekst gaat verder onder de foto.

Daarmee was het nog niet beslist, want twintig minuten voor tijd tekende Mees Akkerman voor de aansluitingstreffer. Van dichtbij schoot de spits via Van Crooij raak: 2-3. Jong Utrecht ging op jacht naar meer en trok de stand tien minuten voor tijd gelijk. Adrian Blake slalomde door de defensie van Sparta heen en rondde keurig af: 3-3. In de absolute slotfase ging Jong Utrecht op jacht naar meer, maar de 4-3 viel niet meer. Tobias Augustinus-Jensen kreeg daar nog wel een goede kans op, maar schoot niet op doel. Jong Sparta eindigde de wedstrijd met tien man, omdat Metinho in de slotseconden een rode kaart kreeg.

Daardoor eindigde het in 3-3 op Sportpark Zoudenbalch. Zaterdag vervolgt Jong Sparta de Betnation Divisie met een uitwedstrijd bij koploper Spakenburg.