Home » Jong Sparta gaat na vroege voorsprong ten onder bij Katwijk

Jong Sparta gaat na vroege voorsprong ten onder bij Katwijk

12 november 2022 - 17:38

Vanmiddag ging Jong Sparta in speelronde 14 van de Jack’s League op bezoek bij VV Katwijk. De Kasteelheren staan bijna halverwege het seizoen op een negende plaats. Doordat alles nog zo dicht bij elkaar staat, kan Jong Sparta zowel naar boven als naar onderen kijken. Toch zal de ploeg van trainer Geert Arend Roorda er op gebrand zijn om te winnen, nadat Jong Sparta vorige week met 1-4 klop kreeg van HHC Hardenberg. Makkelijk zou dat niet worden, want Katwijk verspeelde op haar eigen Sportpark De Krom slechts twee punten dit seizoen. Alleen De Treffers hield met een 0-0 gelijkspel een resultaat over aan een bezoek aan Katwijk.

Het eerste elftal van Sparta sloot door het aanstaande WK de eerste seizoenshelft gisteravond al af met een 1-1 gelijkspel tegen FC Twente. Geert Arend Roorda kreeg daardoor weer Patrick Brouwer, Mohammed Tahiri, Augustin Drakpe en doelman Youri Schoonderwaldt terug. Dat viertal had ook direct een basisplaats, wat ten koste ging van Lorenzo van Kleef, Jerrel Hak, Farouq Limouri en Ishan Kort.

In het eerste kwartier begon Katwijk uitstekend aan de wedstrijd. Jong Sparta had het lastig en zag dat de thuisploeg twee grote kansen kreeg. Beide keren was het Ahmed el Azzouti die de trekker er over haalde. Bij zijn eerste poging redde Schoonderwaldt, bij zijn tweede poging vond El Azzouti op aangeven van Joey Ravensbergen de paal op zijn weg.

Jong Sparta had het lastig, maar kwam wel uit haar eerste serieuze mogelijkheid op voorsprong. Na een schitterende aanval gaf Jay den Haan voor, waarna Dano Lourens het achter zijn standbeen schitterend afrondde: 0-1. Een fraaie goal en de eerste van Lourens bij Jong Sparta. De Kasteelheren hadden meteen het overwicht in de wedstrijd en kregen via Achraf Madi haar volgende mogelijkheid. Madi schoot recht op doelman Jean Paul van Leeuwen af.

Katwijk was het volledig kwijt en kwam nauwelijks meer de middenlijn over. Ook Jong Sparta kreeg niet veel kansen, maar had wel de controle over de wedstrijd. Via Mehmet Yuksel had Jong Sparta wel op 0-2 kunnen komen, maar zijn inzet ging over.

Na een dik halfuur was het Brouwer dat dicht bij een tweede Spartaanse treffer was. Zijn poging was van heel ver, maar ging rakelings naast. Katwijk was tot dan toe ongevaarlijk, maar kwam op slag van rust bijna langszij. Tim Freriks kopte de bal door naar El Azzouti, maar hij knikte naast.

Daardoor zocht Jong Sparta met een 0-1 voorsprong de kleedkamer op en had het alles onder controle. Vlak na de rust kwam Katwijk echter al snel op gelijke hoogte. In het strafschopgebied ontving Robbert Susan de bal, die te veel ruimte kreeg en met een hard schot Schoonderwaldt kansloos liet: 1-1. Hierna drukte Katwijk Jong Sparta achteruit en kreeg het vijf grote kansen in drie minuten. Eerst schoot Kay Blokland net naast en kopte hij uit een hoekschop op de lat. Die hoekschop ontstond na een goede ingreep van Drakpe, die El Azzouti daarmee van scoren af hield. Vervolgens had Paul Kok de 2-1 op zijn schoen, maar schoot hij naast. Een halve minuut later vond Freriks Schoonderwaldt op zijn weg.

Zo bleef Jong Sparta overeind, al piepte en kraakte het bij de rood-witten. Met nog twintig minuten te gaan ging de Katwijkse storm liggen en werd Jong Sparta gevaarlijker. Eerst dwong Mohammed Tahiri Van Leeuwen tot een moeilijke redding. Tien minuten voor tijd had Brouwer de 1-2 op zijn schoen, maar raakte hij de bal niet goed, waardoor Van Leeuwen redding bracht. Jong Sparta leek er beter in te zitten, maar in de 82e minuut sloeg Katwijk toch toe. Een lange bal kwam bij invaller Killian van Mil terecht, die Katwijk op een 2-1 voorsprong zette.

Twee minuten later besliste Katwijk de wedstrijd. Een lage voorzet werd door zowel Drakpe als Schoonderwaldt niet onschadelijk gemaakt, waardoor Van Mil binnen tikte: 3-1.

Daardoor gaf Jong Sparta in twee minuten en resultaat weg en verloren zij met 3-1 bij Katwijk. Volgende week gaat de ploeg van Geert Arend Roorda een nieuwe poging wagen op drie punten. Koninklijke HFC komt dan naar Maassluis.