Home » Jong Sparta hard onderuit tegen HHC

Jong Sparta hard onderuit tegen HHC

05 november 2022 - 18:13

Met HHC Hardenberg trof Jong Sparta een ploeg die in de top van de Jack’s League terug te vinden is. De Oranjebrigade is door mindere resultaten de laatste weken wel hun koppositie kwijtgeraakt en staat derde. Jong Sparta is daarintegen al vijf wedstrijden ongeslagen en pakte vorige week bij de ploeg in vorm Rijnsburgse Boys knap één punt. Roorda zag dan ook geen redenen om zijn opstelling aan te passen.

Jong Sparta kende een beroerde start van de wedstrijd, want na 18 seconden kwam HHC al op voorsprong. De eerste aanval werd door de bezoekers goed uitgespeeld, waarna Jurjan Mannes op aangeven van Rob van der Leij voor een leeg doel de 0-1 maakte. Niet veel later had Jong Sparta al direct de 1-1 kunnen maken, nadat Mehmet Yuksel de bal onderschepte en Achraf Madi diep stuurde. De spelmaker schoot echter recht op HHC-doelman Nick Borgman af.

Dat Jong Sparta in het eerste kwartier een kans kreeg, was best bijzonder te noemen, want HHC dicteerde in Maassluis. Toch leverde dat niet direct kansen op, want veel verder dan ongevaarlijke pogingen van Matthijs Hardijk en Van der Leij kwam HHC niet. Jong Sparta groeide vervolgens in de wedstrijd en kreeg opnieuw een kans op de gelijkmaker. Weer stuurde Yuksel een teamgenoot weg, dit keer Jerrel Hak, maar opnieuw bleek de uitkomende Borgman een sta-in-de-weg.

Na 25 minuten kwam Jong Sparta echter alsnog op gelijke hoogte. Dylan van Wageningen kwam aan de rechterkant op en gaf de bal mee aan Yuksel, die Borgman verraste in de korte hoek en daarmee de 1-1 op het scorebord zette! Op dat moment was Jong Sparta helemaal terug in de wedstrijd, maar nadat doelman Ishan Kort ternauwernood een eigen goal van Jason Meerstadt voorkwam, bracht Jesper Drost HHC opnieuw aan de leiding. Een voorzet werd door Kort in de voeten van Drost getikt, die daardoor van dichtbij voor de 1-2 kon zorgen. Een domper dus voor Jong Sparta, dat beter in de wedstrijd was gekomen. Op slag van rust werd Jay den Haan nog wel gevaarlijk, maar zijn poging leverde geen problemen op bij Borgman. Zo moest Jong Sparta na de rust dus opnieuw een achterstand ongedaan gaan maken.

De jacht op de gelijkmaker begon na de rust met een schot van Delano Vianello, al ontbrak het daarbij aan kracht. Eén minuut later benutte HHC haar eerste mogelijkheid van de tweede helft wel. Danny Bouws kwam vanaf de rechterkant naar binnen en schoot in de korte hoek via de paal raak: 1-3. Daarme werden de problemen voor Jong Sparta groter en tien minuten later had de wedstrijd zelfs beslist kunnen worden. Na een fout in de opbouw van Jong Sparta had Drost voor een min of meer leeg doel de 1-4 op zijn schoen, maar schoot hij naast.

Jong Sparta kwam dus goed weg en had één minuut later via Hak de aansluitingstreffer kunnen maken, ware het niet dat zijn inzet naast ging. Wel liet Jong Sparta zich voor het eerst na lange tijd zien, want HHC werd nauwelijks in de problemen gebracht. Toch had Jong Sparta 20 minuten voor tijd de aansluitingstreffer moeten maken. Door een te korte terugspeelbal van Bouws, had Hak een vrije doortocht naar Borgman. De aanvaller kon echter niet rustig blijven en schoot naast. Tien minuten voor tijd probeerde Den Haan het nog, maar zijn afstandsschot belandde ook niet tussen de palen.

Hoewel het er niet naar uitzag dat Jong Sparta nog terug zou komen van die 1-3 achterstand, maakte Drost in de slotfase aan alle spanning een einde. Kort liet een voorzet los, waarna Drost voor de 1-4 kon zorgen.

Zo ging Jong Sparta hard onderuit tegen HHC. Vorige week kunnen de Kasteelheren revanche nemen als het op bezoek gaat bij regerend kampioen VV Katwijk.