Home » Jong Sparta ten onder tegen HHC

Jong Sparta ten onder tegen HHC

31 augustus 2024 - 17:31

In speelronde 3 van de Tweede Divisie heeft Jong Sparta Rotterdam een nederlaag geleden tegen HHC Hardenberg. Op Sportcomplex Nieuw Terbregge waren de bezoekers met 1-2 te sterk. De Spartaanse goal van Yaid Marhoum in blessuretijd kwam te laat.

Met een 1-2 nederlaag en een 1-3 overwinning is Jong Sparta precies hetzelfde begonnen aan het seizoen als HHC. Daardoor delen beide ploegen de negende plaats op de ranglijst van de Tweede Divisie. Ten opzichte van vorige week, toen Jong Sparta de eerste overwinning van het seizoen boekte, voerde trainer Jeff Stans twee wijzigingen door. Dat leverde één debutant op: Rik Suur was vanmiddag namelijk de doelman. Dat heeft alles te maken met de blessure van Kaylen Reitmaier, waardoor Dylan Tevreden als derde keeper tijdelijk doorgeschoven is naar de A-selectie. Hij zit vanavond dan ook op de bank bij de uitwedstrijd tegen Willem II. Naast Tevreden gaat ook Hamza el Dahri vanavond mee met het eerste elftal naar Tilburg. Timo Borrie verving de middenvelder, waardoor Dylan van Wageningen een linie doorgeschoven werd. Voor Borrie betekende het eveneens zijn debuut

In het eerste halfuur op Sportcomplex Nieuw Terbregge had schriftelijk afgedaan kunnen worden, want kansen zagen we niet. HHC zakte tot ver op eigen helft terug en liet Jong Sparta het spel maken, dat daar zichtbaar moeite mee had. De ploeg van trainer Jeff Stans kwam in de eerste dertig minuten dan ook niet verder dan een gevaarlijke voorzet van Giannino Vianello, die net niet tot bij Jesse Bal kwam. Aan de andere kant had Jong Sparta verdedigend haar zaakjes prima op orde. De enige doelpoging die HHC in het eerste halfuur ondernam kwam van Thijmen de Lange, maar dat schot werd gekraakt door Max de Ligt.

Diezelfde De Ligt was even later verantwoordelijk voor de eerste echte kans van de wedstrijd. HHC kreeg een hoekschop niet weg, waardoor de verdediger kon schieten. Zijn poging van dichtbij ging echter naast. Tien minuten later kreeg Bal de bal wel op doel uit een vrije trap van Vianello. De aanvaller kopte echter recht op doelman Jorick Maats af, waardoor de 1-0 uit bleef. In de slotfase van de eerste helft kwam de meeste dreiging van HHC. Thomas Reinders en Jesper Drost kwamen daarbij ook tot een schot, al kwamen beide pogingen niet tot bij Rik Suur. Op de inzet van Gersom Klok moest Suur wel in actie komen, maar doorstond hij die test prima. Het leverde zelfs een gevaarlijke counter van Jong Sparta op, waarbij Ayoni Santos alleen op Maats af mocht. De middenvelder kreeg de bal echter niet langs de goalie en liet zo na Jong Sparta met een voorsprong de rust in te schieten.

Die gemiste kans werd na 46 seconden in de tweede helft nog zuurder voor Jong Sparta, toen Drost de score opende. De voormalig speler van onder meer PEC Zwolle en Heracles haalde met zijn verfijnde linker op de rand van het strafschopgebied uit en zag dat zijn schot van richting werd veranderd, waardoor Suur kansloos was: 0-1. Twee minuten na die goal had Jong Sparta in de persoon van Vianello wat terug kunnen doen. De linksback krulde een vrije trap echter net naast. Hoewel Jong Sparta het merendeel van de bal had, was het HHC dat uit de omschakeling het meest gevaarlijkst werd. Zo zorgde een perfecte voorzet van Thomas Reijnders op Rob van der Leij bijna voor de 0-2. De spits kreeg zijn voet tegen de bal, maar zag zijn poging uiteen spatten op de paal. Vijf minuten later was er een vrije kopkans voor Serginho Fatima, al was zijn inzet een makkelijke vangbal voor Suur. Aan de andere kant kon ook Bal ongehinderd koppen. De voorzet van Layee Kromah was namelijk perfect op de jongste Eredivisiedebutant voor Sparta ooit, maar zijn kopbal ging over.

Veel meer kansen kreeg Jong Sparta in de tweede helft niet, maar het was zeker niet zo dat HHC beter was. Om tot meer mogelijkheden te komen bracht Stans een kwartier voor tijd Aymane Bais binnen de lijnen en even later ook de lange spits Yaid Marhoum. HHC deed daarna een tegenzet door onder meer Niels Grevink in de ploeg te brengen. De aanvaller had nog geen minuut nodig om de 0-2 op het scorebord te zetten. Grevink kapte vanaf de rechterkant van het veld handig naar binnen en vond met zijn mindere linker de verre hoek: 0-2. Daarmee leek de wedstrijd tien minuten voor tijd beslist. Kromah had vlak voor het ingaan van de blessuretijd nog wel voor een spannend slot kunnen zorgen, maar schoot hard voorlangs. Uiteindelijk beleefden we nog een spannende slotminuut, omdat Marhoum de aansluitingstreffer maakte. Met een droge schuiver zorgde de spits nog voor de 1-2, maar er was hierna geen tijd meer om nog in de buurt te komen van de gelijkmaker.

Jong Sparta verloor daardoor met 1-2 van HHC en lijdt haar tweede nederlaag van het seizoen. De rood-witten zakken daardoor naar de twaalfde plaats. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis.