Home » Jong Sparta klopt in oefenwedstrijd Excelsior O21

Jong Sparta klopt in oefenwedstrijd Excelsior O21

13 februari 2024 - 15:23

Jong Sparta Rotterdam heeft vanmiddag een oefenwedstrijd gewonnen van Excelsior O21. Hoewel de Kasteelheren in het Van Donge & De Roo Stadion nog op achterstand kwamen, won het met 1-2. Dean Zandbergen en Dano Lourens waren de doelpuntenmakers.

Bij Jong Sparta koos trainer Jeff Stans voor een mix van basisspelers en wisselspelers. De Kasteelheren kwamen afgelopen weekend niet in actie, waardoor deze optie een logische keuze was. Bij Excelsior O21 speelde voornamelijk spelers mee die normaal gesproken op de bank zitten bij de A-selectie. Zo hadden onder andere Noah Naujoks, Jacky Donker en Lance Duijvenstijn een basisplaats.

Het was Excelsior O21 dat sterker aan de wedstrijd begon, al leidde dat niet direct tot grote kansen. Drensili Sanches Fernandes kreeg na een krappe tien minuten spelen de eerste mogelijkheid, maar zijn poging eindigde zonder problemen in de handen van Youri Schoonderwaldt. Jong Sparta kwam amper aan aanvallen toe en werd pas na twintig minuten voor het eerst gevaarlijk. Dean Zandbergen veroverde de bal, waarna Luuk Admiraal zag dat doelman Norbert Alblas niet goed gepositioneerd stond. Het afstandsschot van Admiraal ging echter net naast. Aan de andere kant probeerde Mimeirhel Benita het nog, maar op aangeven van Jacky Donker had Schoonderwaldt geen moeite met zijn rolletje.

Tekst gaat verder onder de foto.

Het was lang wachten op de eerste echte kans van de wedstrijd, maar die leverde na dik een halfuur meteen een doelpunt op. Admiraal vloerde bij het meeverdedigen Benita, waardoor scheidsrechter Geert den Ouden naar de stip wees. Sanches Fernandes stuurde vanaf elf meter Schoonderwaldt de verkeerde hoek in en tekende voor de 1-0. Twee minuten later leek Zandbergen na een schitterende aanval de stand weer in evenwicht te brengen. Delano Vianello zette de spits namelijk alleen voor Alblas, die goed afrondde, ware het niet dat de vlag omhoog ging, waardoor het bij 1-0 bleef. Op aangeven van Zandbergen was Rayvien Rosario wel dicht bij een geldig doelpunt. Van dichtbij werkte de spelmaker de bal echter over. Op slag van rust was de grootste kans voor Ayoub Oufkir. Na een prima interceptie van Ayoni Santos vond Oufkir de verkeerde kant van het zijnet.

Na de rust vervolgde Jong Sparta de jacht op de gelijkmaker. Delano Vianello was via een vrije trap al direct dicht bij de gelijkmaker. Alblas kon zijn schuiver echter uit de hoek tikken. Twee minuten later had Vianello alsnog een aandeel in de 1-1. Hij werd in het strafschopgebied van Excelsior onderuit gehaald, waardoor ook Jong Sparta een penalty kreeg. Zandbergen bleef rustig en tekende voor de gelijkmaker. Vervolgens rook Jong Sparta dat er meer in zat dan een gelijkspel. Invaller Kjeld van den Hoek probeerde het van grote afstand, maar zag Alblas zijn inzet vrij eenvoudig stoppen. Santos was na een uur spelen dichter bij een Spartaanse voorsprong, maar zijn schot ging via een verdediger van Excelsior net naast.

De beloftenploeg uit Kralingen liet na rust weinig meer zien, maar kreeg twintig minuten voor tijd een dikke kans. Doelpuntenmaker Sanches Fernandes stuitte echter op Schoonderwaldt, waarna Jaïr Haakmat de rebound van Benita op de doellijn onschadelijk maakte. Toch was het Jong Sparta dat het meeste aanspraak maakte op de oefenzege. Jorn Triep kreeg daarbij een dikke kans na een combinatie met Mehmet Yüksel. De middenvelder punterde de bal echter net naast. Eén minuut later lukte het ook Dano Lourens niet om uit een fraaie voorzet van Tiziano Vianello Alblas te verschalken. Zeven minuten voor tijd was het alsnog Lourens die Jong Sparta op de verdiende 1-2 voorsprong zette. Na goed druk zetten van Aymane Bais was de Zeeuw de afmaker. In de absolute slotfase probeerde Excelsior O21 het nog wel, waarbij Rapahël Eyongo nog een serieuze kans kreeg, maar over het doel van Schoonderwaldt schoot.

Daardoor boekte de rood-witten een verdiende 1-2 oefenzege. Zaterdag gaat de Betnation Divisie verder met een thuiswedstrijd tegen FC Lisse.