Home » Jong Sparta onderuit tegen Katwijk

Jong Sparta onderuit tegen Katwijk

25 november 2023 - 17:29

Jong Sparta Rotterdam is vanmiddag tegen een nederlaag aangelopen op Sportpark Dijkpolder. Regerend amateurkampioen VV Katwijk stond binnen een halfuur al 0-2 voor, wat ook de eindstand was.

Door de inhaalwedstrijd van afgelopen dinsdag tegen Jong Almere City FC, speelde Jong Sparta vanmiddag haar derde wedstrijd in acht dagen tijd. Ten opzichte van afgelopen dinsdag traden de Kasteelheren met vijf wijzigingen aan. Onder de lat stond vanmiddag Kaylen Reitmaier en niet Youri Schoonderwaldt. Verder waren A-selectiespelers Sergi Rosanas en Rick Meissen er ook niet bij. Dylan van Wageningen en Jay den Haan verving het duo. Daarnaast kreeg op het middenveld Rayvien Rosario de voorkeur boven Dano Lourens en moest ook Luuk Admiraal genoegen nemen met een plek op de bank. De aanvaller, die dinsdag nog op fraaie wijze scoorde, zag Jesse Bal als linksbuiten startte.

De eerste tien minuten waren voor Katwijk, maar het eerste driegende moment kwam van de kant van Jong Sparta. Dean Zandbergen zorgde voor onrust in de defensie van Katwijk, waarna Kay Blokland bij een poging uit te verdedigen, de bal hard op Jorn Triep schoot. Katwijk kwam goed weg, want de bal rolde vervolgens maar net naast. Twee minuten later beleefde ook Jong Sparta een hachelijk moment voor het doel van Kaylen Reitmaier. Bart Sinteur kon in een scrimmage uithalen, maar Max de Ligt gooide zich voor de bal, waardoor de 0-1 uitbleef. Niet veel later was de defensie van Jong Sparta alsnog geklopt. Een scherpe voorzet van Ruben Doesburg werd door Dylan van Wageningen ongelukkig in eigen doel gewerkt.

Jong Sparta had het lastig, maar kon na twintig minuten spelen toch op gelijke hoogte komen. Rayvien Rosario haalde van twintig meter afstand uit en verraste doelman Jean Paul van Leeuwen daarmee. De goalie kon de bal ternauwernood over tikken. Drie minuten later scoorde Katwijk aan de andere kant wel. Op het natte kunstgrasveld van Excelsior Maassluis schoot een verre ingooi door. Des Kunst kon de bal vervolgens verlengen naar Robbert Susan, die van dichtbij de 0-2 op het scorebord zette. Luttele minuten later had de aangever bij de 0-2; Des Kunst, de derde Katwijkse treffer op zijn schoen. Op aangeven van Sietse Brandsma bleek Reitmaier echter een sta-in-de-weg. In het laatste kwartier van de eerste helft toonde Jong Sparta beterschap en dwong het via Rosario nog een grote kans af. Dankzij goed werk van Ayoub Oufkir en Zandbergen werd Rosario in stelling gebracht. Van Leeuwen kon het schot van de aanvaller echter opnieuw keren.

Tekst gaat verder onder foto.

Jay Den Haan in duel met Kay Blokland. (Foto: Mischa Keemink)

Daardoor zocht Jong Sparta halverwege de kleedkamer op met een 0-2 achterstand en was er werk aan de winkel. Na de rust was er al snel een gelegenheid voor Jesse Bal. Na een prima voorzet van Oufkir kopte de jeugdinternational bij de tweede paal rakelings naast. Helaas voor Jong Sparta bleven meer kansen uit. Hoewel de ploeg van trainer Jeff Stans beter voor de dag kwam dan in de eerste helft, kon het geen gaatje vinden in de verdediging van Katwijk. De oranje-zwarten kozen er in de tweede helft voor om het initiatief aan Jong Sparta over te laten en zelf achterover te leunen.

Pas een kwartier voor tijd konden we weer een kans noteren. Matthijs Hardijk, die net binnen de lijnen was gekomen bij Katwijk, schoot van grote afstand rakelings over. Jong Sparta ging met het inbrengen van Dano Lourens en Luuk Admiraal inmiddels over tot een slotoffensief. Beide invallers kregen ook kansen, al was de poging van Lourens meer gelukkig te noemen dan een kans. De Zeeuw wilde de bal voorgeven, maar raakte de bovenkant van de lat. Admiraal kreeg de bal wel tussen de palen, maar vond Van Leeuwen op zijn weg, waardoor de aansluitingstreffer uitbleef. Tussendoor mocht Reitmaier nog in actie komen op een poging van Joey Ravensbergen. Inmiddels begon de tijd voor Jong Sparta steeds meer te dringen en bleven echte kansen uit. Ravensbergen had zelfs nog de 0-3 kunnen maken, maar kopte van dichtbij naast. Voor de puntenverdeling maakte dat geen verschil, want Katwijk trok de 0-2 voorsprong in de blessuretijd over de streep, omdat een echt slotoffensief uitbleef.

Teleurstelling bij Delano Vianello na de nederlaag tegen VV Katwijk. (Foto: Carla Vos)

Jong Sparta blijft ondanks de nederlaag de nummer 10 van de Betnation Divisie. Volgende week spelen de rood-witten opnieuw tegen een club uit Katwijk, maar dan tegen Quick Boys.