Home » Jong Sparta op bezoek bij FC Lisse

Jong Sparta op bezoek bij FC Lisse

15 september 2023 - 12:10

In de vijfde speelronde van de Betnation Divisie neemt Jong Sparta het op tegen FC Lisse. De Kasteelheren zijn nog puntloos, maar ook Lisse wacht nog op haar eerste zege dit seizoen. De aftrap op Sportcomplex Ter Specke is om 14.30 uur.

Ondanks goed en leuk voetbal is het Jong Sparta dit seizoen nog niet gelukt om punten te pakken. De Kasteelheren zijn aan de bal vaak de betere, maar laten het na om hun kansen af te maken. Dat was twee weken geleden ook zo op bezoek bij HHC Hardenberg. Jong Sparta was erg kansrijk in de openingsfase, maar verzuimde de score te openen. Vervolgens scoorde HHC in de 66e minuut wel en verdubbelde de marge tien minuten voor tijd. Het werd 2-0 voor de thuisploeg, waardoor Jong Sparta opnieuw met lege handen achterbleef. Afgelopen week speelde Jong Sparta thuis tegen de Treffers, waarin de gastheren opnieuw de betere waren, maar niet scoorden. De Treffers deed dat in de 92e minuut wel, waardoor de ploeg uit Groesbeek aan het langste eind trok en met 0-1 won.

FC Lisse is eveneens nog zonder zege in het huidige seizoen van de Betnation Divisie. Na een 3-1 nederlaag tegen VV Katwijk pakten de geel-blauwen met tien man wel één punt tegen Excelsior Maassluis (1-1). In Assen liep Lisse echter tegen een pijnlijke nederlaag aan. Promovendus ACV was met 2-0 te sterk, waarna Lisse vorige week op haar eigen Sportcomplex Ter Specke van de mat werd geveegd door HHC. De ploeg uit Hardenberg won met 0-5.

Afgelopen seizoen speelde Jong Sparta in Lisse haar laatste wedstrijd van 2022. De thuisploeg presteerde destijds goed en pakte dit ook door tegen Jong Sparta. Lisse was met 2-0 te sterk in de laatste wedstrijd voor de winterstop.

Voor Lisse speler Wout Heemskerk is het duel een bijzonder weerzien met Sparta. De 22-jarige middenvelder was van 2013 tot 2018 actief in de jeugdopleiding van de Rotterdammers.