Home » Jong Sparta in de slotfase langs HFC

Jong Sparta in de slotfase langs HFC

19 november 2022 - 19:21

Op een koud Sportpark Dijkpolder nam Jong Sparta Rotterdam het vanmiddag op tegen Koninklijke HFC. Beide teams verkeren niet in beste vorm, want voor zowel Jong Sparta als HFC geldt dat het sinds begin oktober niet meer gewonnen heeft. Ook op de ranglijst ontliepen beide teams elkaar nauwelijks, waardoor het voorafgaand een boeiend duel was.

Ten opzichte van vorige week verschenen er vijf nieuwe namen aan de aftrap. Youri Schoonderwaldt, Dylan van Wageningen, Patrick Brouwer en Mohammed Tahiri waren er vanmiddag niet bij. Ishan Kort, Gaultier Overman, Farouq Limouri en Jerrel Hak begonnen daardoor in de basis. Daarbij kwam de positiewisseling in de punt van de aanval. David Garden stond vandaag in de spits, wat ten kostte ging van Dano Lourens.

Jong Sparta had het in het eerste kwartier lastig met HFC en stond onderdruk. Toch bleven echte grote kansen voor de oudste club van Nederland uit. Alleen Sietse Brandsma werd namens HFC gevaarlijk na een lange bal van Guus Offerhaus, maar Brandsma kon Jong Sparta-doelman Kort niet verrassen met een lobje. Aan de andere kant kreeg Jong Sparta ook een mogelijkheid na een fout in de opbouw van HFC. Garden prikte de bal echter naast.

Jong Sparta kwam vervolgens wel beter in de wedstrijd en nam langzamerhand het initiatief over. Toch was het HFC dat na een halfuur spelen een enorme kans kreeg. Weer zorgde een bal van eigen helft ervoor dat een HFC speler alleen voor Kort kon opduiken. Dit keer was het Zakaria Eddahchouri, maar hij stuitte op de goed uitkomende Kort. Twee minuten later kwam Jong Sparta bijna op voorsprong. Garden leverde uit de draai een prima schot, maar raakte de paal. Zo kregen beide ploegen toch een grote kans op de openingstreffer.

In het resterende kwartier van de eerste helft zouden er zich nog twee mogelijkheden opdoen voor HFC. Eerst was het Daniël Camara Bos die na klaarleggen van Brandsma kon uithalen, maar zijn poging ging naast. Vervolgens was een streep van Eddahchouri bijna doeltreffend, maar ging deze inzet net over. Doelman Kort dook wel naar de bal en raakte daarbij geblesseerd. De goalie, die tot dan toe een prima wedstrijd speelde, kon niet verder en moest vervangen worden door reserve doelman Joey Koorevaar.

Beide ploegen zochten niet veel later de kleedkamer op met een 0-0 ruststand. Direct na de rust had HFC daar verandering in kunnen brengen, ware het niet dat Eddahchouri een fout van Augustin Drakpe niet fataal liet worden. De verdediger verloor vlak voor eigen doel de bal, maar Koorevaar was attent en hield Eddahchouri van scoren af. Uit de daaropvolgende hoekschop kopte Brandsma op de lat. Zo kwam Jong Sparta goed weg, wat na deze dot van een kans wakker was en vrij eenvoudig overeind bleef. Na een dik uur voetballen kreeg Mehmet Yuksel, deze zomer overgekomen van HFC, zelfs een mogelijkheid op de 1-0. Uit de klust schoot hij echter recht op HFC-goalie Mitchel Michaelis af.

In de laatste twintig minuten werd HFC beter en zette het Jong Sparta steeds vaker met de rug tegen de muur. Eddahchouri kreeg uit een vrije trap zelfs een mogelijkheid op de 0-1, maar kopte over. Ook Offerhaus probeerde het nog vanuit een vrije trap, maar schoot naast.

In de laatste tien minuten kreeg Garden de eerste mogelijkheid, maar schoot hij recht op Michaelis af. Hoewel HFC iets de overhand had, was het Jong Sparta dat na 83 minuten spelen verrassend op voorsprong kwam. Invaller Mike Frimpong gaf de bal voor, waar een andere invaller Rayvien Rosario Jong Sparta op voorsprong schoot: 1-0.

Vervolgens moest Jong Sparta nog ongeveer tien minuten stand houden en drong HFC aan. Jim Hulleman leek zelfs de 1-1 te maken, nadat hij de bal over Koorevaar heen had gespeeld, maar Farouq Limouri kopte de bal uit het doel.

Na die belangrijke ingreep van Limouri hield de druk van HFC aan, maar Jong Sparta bleef overeind. Zo wonnen de Kasteelheren na vijf wedstrijden weer eens. Jong Sparta blijft daarmee tiende in de Jack’s League. Volgende week speelt de ploeg van trainer Geert Arend Roorda tegen Excelsior Maassluis.