Home » Jong Sparta sluit oefencampagne af met gelijkspel tegen Kozakken Boys

Jong Sparta sluit oefencampagne af met gelijkspel tegen Kozakken Boys

10 augustus 2024 - 16:59

Jong Sparta Rotterdam heeft de voorbereiding afgesloten met een gelijkspel tegen Kozakken Boys. Op Sportpark De Zwaaier stonden de Kasteelheren halverwege met 2-0 achter. Een waanzinnige comeback leek in de maak, toen een eigen goal en treffers van Max de Ligt en Ayoub Oufkir voor een 2-3 voorsprong zorgde. Diep in de slotfase kwam Kozakken Boys toch nog langszij, wat de eindstand op 3-3 bracht.

Zeven oefenwedstrijden heeft Jong Sparta er deze voorbereiding al opzitten, waarvan het er drie won en twee verloor. Vanmiddag reisde de formatie van trainer Jeff Stans af naar Werkendam om de oefencampagne af te sluiten tegen het naar de Derde Divisie gedegradeerde Kozakken Boys, dat tevens vandaag de Open Dag organiseerde. Vorig seizoen won Jong Sparta op Sportpark De Zwaaier nog van Kozakken Boys met 1-2, dankzij twee doelpunten van Dano Lourens. De spits heeft Sparta eerder deze week echter verlaten voor ADO Den Haag, waardoor Angelo Kamperveen in de basis begon. Verder keerden ook Ayoub Oufkir en Hamza el Dahri terug bij het beloften elftal. Alleen voor Oufkir was er ook een basisplaats. Tot slot zagen we de rentree van Jafar Bynoe, die na zijn terugkomst van Bolonga door blessureleed nog niet in actie kwam.

De wedstrijd kende een afwachtend begin, waarin Kozakken Boys het meeste de bal had, maar het Jong Sparta niet echt lastig kon maken. De Kasteelheren brachten zichzelf echter na tien minuten spelen toch in de problemen, toen Devin Remie een hoekschop voor de voeten van Frenk Keukens tikte. De rechtsback kon daardoor tekenen voor het eerste schot op doel, maar zag Remie redding brengen. Het was eigenlijk de enige serieuze kans van het eerste halfuur, waarin heel weinig gebeurde. De gevaarlijke voorzetten van Kozakken Boys eindigde in de handen van Remie of kwamen niet bij een teamgenoot terecht, terwijl Jong Sparta weinig uit de schaarse counters haalde.

Tekst gaat verder onder de foto.

In het laatste kwartier van de eerste helft kregen de aanwezige toeschouwers op Sportpark De Zwaaier een interessantere wedstrijd voorgeschoteld. Dat kwam mede doordat de thuisploeg op voorsprong kwam. De ingevallen Hamza el Dahri maakte hands, waardoor de kersverse Kozakken Boys-aanwinst Grad Damen mocht aanleggen vanaf elf meter. Hij stuurde Remie de verkeerde hoek in en tekende voor de 1-0. Eén minuut later leek ook de 2-0 in de maak. Raily Ignacio kon van dichtbij volledig vrijstaand koppen, maar knikte de bal naast. Vlak hierna was Kozakken Boys opnieuw dicht bij een doelpunt Iedereen rekende op een voorzet van de opgekomen Rick Wouters, maar de linksback koos voor een verdekt schot, die op de paal eindigde. Jong Sparta wankelde in die fase en incasseerde na 38 minuten spelen dan ook de 2-0. Damian den Besten besloot zeer verrassend van 25 meter uit te halen en deed dat niet onverdienstelijk. Zijn poging eindigde in de kruising. In de laatste vijf minuten van het eerste bedrijf toonde Jong Sparta meer tegenstand, maar een serieuze kans bleef uit. Dat kwam mede, omdat Angelo Kamperveen na terugleggen van Ayoub Oufkir niet tot een schot kwam.

Jong Sparta had in de tweede helft dus aardig wat werk te verzetten, maar kende de start die het in gedachten had. Na acht minuten stond het namelijk al 2-2. Eerst was het Max de Ligt die uit een vrije trap van Giannino Vianello hard raak kopte, waarna een eigen doelpunt voor een evenwichtige stand op het scorebord zorgde. Oufkir had in die 2-2 echter wel een belangrijk aandeel door eerst zijn directe tegenstander dol te draaien en vervolgens scherp voor te geven. Keukens gaf hierna het laatste zetje. Tussendoor had Ayoni Santos al de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij slaagde er niet in om doelman Ramon ten Hove te passeren. Na de scherpe start van Jong Sparta aan de tweede helft leek Kozakken Boys wel wakker geschud en kwam het wat vaker van eigen helft af. Toch was het Jong Sparta dat na dik een uur spelen weer scoorde. Ten Hove leek alles goed te doen toen hij El Dahri de bal afsnoepte, maar ging bij de hervatting van het spel volledig de mist in. De doelman schonk de bal zomaar aan Oufkir, die zich daar wel raad mee wist en met een pegel in de bovenhoek voor de 2-3 tekende.

Na de goal van Oufkir bleef Jong Sparta de overhand houden, dat op zoek ging naar de beslissing. Eerst was een vrije trap van Jorn Triep voor Ten Hove, waarna Jesse Bal de beste kans op 2-4 kreeg. Layee Kromah gaf de bal perfect voor op de invaller, die echter naast tikte. In de slotfase drong Kozakken Boys wat meer aan, maar van een panieksituatie was bij Jong Sparta geen spraken. Desondanks viel op zeer ongelukkige wijze toch de 3-3. Een scherpe voorzet van Kozakken Boys werd vlak voor de neus van Remie van richting veranderd, waardoor de doelman kansloos was: 3-3.

In de korte tijd die nog volgde, kon Jong Sparta geen kans meer creëren, waardoor het de voorbereiding afsloot met een 3-3 gelijkspel. Volgende week begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen GVVV.