Home » Jong Sparta speelt bij debuut Kayky gelijk in oefenwedstrijd tegen Telstar

Jong Sparta speelt bij debuut Kayky gelijk in oefenwedstrijd tegen Telstar

15 oktober 2024 - 16:12

Jong Sparta Rotterdam heeft vanmiddag met 2-2 gelijkgespeeld in een oefenwedstrijd tegen Telstar. Namens de Kasteelheren waren Younes Jaber el Meftahi en in de laatste minuut Egeron Gorisson trefzeker. Kayky maakte zijn eerste wedstrijdminuten na vijftien maanden van blessureleed.

Een verrassende naam verscheen vanmiddag aan de aftrap van Jong Sparta-Telstar. Kayky, die in zijn laatste fase van zijn herstel zit van zijn knieblessure, debuteerde vanmiddag voor Sparta. De Braziliaan speelde de eerste vijftien minuten om langzaam weer wedstrijdritme op te doen. Kayky was niet de enige A-selectiespeler die vanmiddag op het trainingsveld van Terbregge verscheen voor deze oefenpot. Youri Schoonderwaldt stond namelijk onder de lat, Charles-Andreas Brym fungeerde als spits en Mike Kleijn was de linksback. Voor Telstar staat er later deze week ook weer een wedstrijd op het programma, waardoor ook zij niet met de sterkste elf op het veld stonden.

Alhoewel Kayky maar vijftien minuten meespeelde, kreeg de linkspoot wel de beste mogelijkheid in de openingsfase. Na een fout in de opbouw van Telstar kon Kayky namelijk van dichtbij doelman Joey Houweling ondervuur nemen. De goalie redde echter uitstekend. Vlak hierna kwam Aymane Bais binnen de lijnen voor Kayky, die na prima werk van Layee Kromah een enorme kans liet liggen. De invaller werkte de bal naast.

Tekst gaat verder onder de foto.

Telstar was in het eerste halfuur niet minder dan Jong Sparta, maar had moeite met het creëren van kansen. Toch tekende Soufiane Hetli in de 29e minuut voor de tot dan toe grootste kans van de wedstrijd. Na prima werk van Nils Rossen bereikte Mohamed Hamdaoui de aanvaller, die vorig jaar nog voor AFC speelde. Hij stuitte op Youri Schoonderwaldt. Vijf minuten later was het alsnog raak voor Telstar. Hamdaoui werd gevloerd in het strafschopgebied, waarna Remi van Ekeris de daaropvolgende strafschio nam. De middenvelder stuurde Schoonderwaldt de verkeerde hoek in: 0-1. In het laatste gedeelte van de eerste helft joeg Jong Sparta op de gelijkmaker, maar was Telstar het dichtst bij een treffer. Hamdaoui had op aangeven van Mees Kaandorp Telstars tweede kunnen maken, maar zag Schoonderwaldt in de korte hoek redding brengen. Daardoor zocht Jong Sparta de kleedkamer op met een 0-1 achterstand.

Bij de start van de tweede helft verschenen er in Yaid Marhoum, Viggo Guit en Kjeld van den Hoek drie nieuwe gezichten bij Jong Sparta. Younes Jaber el Meftahi bleef wel gewoon staan en zette na drie minuten de 1-1 op het wedstrijdformulier. Uit de kluts kreeg de middenvelder de bal mee, waarna hij beheerst afrondde. Vlak na de gelijkmaker had Bais Jong Sparta zelfs op voorsprong kunnen zetten. Marhoum legde de bal perfect klaar voor de buitenspeler, die haastig over schoot. Na deze kans liet Telstar weer van zich horen met een prima aanval, die eindigde bij Adil Lechkar. Schoonderwaldt had echter een goede redding in huis en voorkwam een nieuwe achterstand.

In de laatste twintig minuten verschenen de Kasteelheren het vaakst in het strafschopgebied van de tegenstander. Marhoum kreeg daarbij na terugleggen van Viggo Guit de beste kans, maar zag Tyrone Owusu op de doellijn redding brengen. Aan de andere kant kopte Guus Offerhaus uit een hoekschop nog op de paal. Uiteindelijk viel de 1-2 diep in de slotfase alsnog. Nadat Schoonderwaldt Van Ekeris nog van scoren afhield, vond Hetli nog geen minuut later wel her net. De zege leek daarmee binnen voor Telstar, maar niets was minder waar. Met het allerlaatste balcontact van de wedstrijd maakte Egeron Gorisson vanuit een scrimmage namelijk de 2-2, waardoor deze oefenwedstrijd geen winnaar kende.

De focus bij Jong Sparta zal na deze wedstrijd weer op de competitie gaan, want daar wacht zaterdag de volgende wedstrijd. BVV Barendrecht is dan om 14.30 uur de tegenstander.