Home » Jong Sparta speelt gelijk bij Rijnsburgse Boys

Jong Sparta speelt gelijk bij Rijnsburgse Boys

29 oktober 2022 - 17:04

Jong Sparta Rotterdam ging vanmiddag op bezoek bij Rijnsburgse Boys. Na een weekend rust stond er dus direct een lastige wedstrijd op het programma, want de nummer zes Rijnsburgse Boys won alle vier haar laatste wedstrijden. Daarin waren De Uien onder meer met 1-6 te sterk voor HHC Hardenberg en met 4-0 voor VV Katwijk.

Trainer Geert Arend Roorda voerde wat wijzigingen door ten opzichte van het 3-3 gelijkspel tegen TEC. Zo stonden Jay den Haan, Lorenzo van Kleef en Dano Lourens in de basis. Voor laatstgenoemde was het direct zijn debuut.

Jong Sparta speelde niet het sprankelende aanvallende voetbal wat we normaal zien. De Rotterdammers zakte ver in en lieten Rijnsburgse Boys het spel maken. De thuisploeg was daardoor wel de bovenliggende partij, maar kwam in het eerste kwartier niet verder dan een afzwaaier van Nino Klaver. Hierna kreeg Rijnsburgse Boys via Dennis van der Plas haar eerste kans van de wedstrijd. Uit een scrimmage stuitte hij op Farouq Limouri, waarna uit de daaropvolgende hoekschop Dani van der Moot naast kopte.

Jong Sparta liet tot dan toe weinig zien, maar kwam na een halfuur wel tegen de verhouding in verrassend op voorsprong. Achraf Madi haalde van afstand uit, waarna doelman Wesley Zonneveld de bal in de voeten van Dylan van Wageningen stompte. De rechtsback legde de bal vervolgens terug op Madi die zag dat zijn houdbare schot Zonneveld te machtig was: 0-1. Zo kwam Jong Sparta verrassend op voorsprong, maar werd het uit de counter vaker gevaarlijk. Bijvoorbeeld toen Mehmet Yuksel Lourens diep stuurde. De spits zag zijn poging ternauwernood onschadelijk gemaakt worden door Van der Plas. Aan de andere kant schoot Delano Asante op doel, maar voorkwam Ishan Kort de gelijkmaker.

Hoewel Rijnsburgse Boys het initiatief hield, was het Jong Sparta dat uit de counter opnieuw genadeloos toesloeg. Madi zette Hak alleen voor doelman Zonneveld, die rustig bleef en voor de 0-2 zorgde. Zo zag het er plots goed uit voor Jong Sparta en had het nog voor rust 0-3 kunnen worden. Weer werd Hak instelling gebracht, maar ditmaal schoot hij naast. Aan de andere kant scoorde Rijnsburgse Boys in de blessuretijd van de eerste helft wel. Jeroen Spruijt kon van dichtbij voor de aansluitingstreffer tekenen: 1-2.

Zo gaat Jong Sparta met een voorsprong de rust in en dat is gezien het spelbeeld verrassend. Toch zal de 1-2 op slag van rust als een domper voelen. Na de thee kreeg Jong Sparta direct twee reuze kansen op de 1-3. Eerst zette Yuksel Lourens alleen voor doelman Zonneveld, maar stuitte de spits op de goalie. Even later was Lourens de aangever toen Hak zijn tweede van de middag op zijn schoen had. Opnieuw bleek Zonneveld een sta-in-de-weg.

Toch was Jong Sparta na de rust de betere ploeg en was het spelbeeld dus gekanteld. De ploeg van Geert Arend Roorda liet het echter na verder uit te lopen. Scoren deed Jong Sparta ook na een uur spelen niet toen Delano Vianello uit kansrijke positie uithaalde. Zijn poging vloog naast. Wel hielden de Kasteelheren vrij eenvoudig stand. Na een uur voetballen nam Rijnsburgse Boys het initiatief weer over, maar kwam Jong Sparta nauwelijks in de problemen.

Invaller Anthony van Dongen was de eerste speler die namens Rijnsburgse Boys in de tweede helft gevaarlijk werd. Zijn schot was echter niet al te lastig voor Kort. Even later moest de doelman wel een moeilijke redding verrichten op de poging van Furhgill Zeldenrust, maar keerde de goalie dat schot goed. Vlak daarna was het alsnog raak voor de geel-zwarten. Rob Zandbergen maakte met een knap afstandsschot de gelijkmaker.

Vervolgens had Jong Sparta nog tien minuten om de 2-3 te maken, maar was het Rijnsburgse Boys dat het meest aanstalten maakte op een goal. Zo was Zandbergen dicht bij zijn tweede, maar kopte hij naast. Daarmee was het nog niet voorbij voor Jong Sparta, want Rijnsburgse Boys bleef jagen op de 3-2. Die kwam bijna van de voet van Jordy Strooker, maar zijn inzet ging over. Diep in de blessuretijd zou Rijnsburgse Boys nog de grootste kans op de drie punten krijgen. Zeldenrust kopte van dichtbij echter op de lat.

Daardoor eindigde het in 2-2 en pakte Jong Sparta één punt bij Rijnsburgse Boys. Gezien het spelbeeld was dat wel een terechte uitslagen. Volgende week krijgt Jong Sparta bezoek van HHC Hardenberg.