Home » Jong Sparta te sterk voor IJsselmeervogels

Jong Sparta te sterk voor IJsselmeervogels

22 maart 2022 - 22:03

Jong Sparta heeft vanavond voor de tweede keer in vier dagen tijd gewonnen. Nadat de ploeg van trainer Geert Arend Roorda zaterdag al te sterk was voor GVVV (2-1), werd er in een midweekse speelronde met 2-1 afgerekend tegen IJsselmeervogels. Marouane Afaker en Patrick Brouwer zorgden voor de Spartaanse doelpunten.

Jong Sparta begon gretig aan de wedstrijd, maar toch was het IJsselmeervogels dat op voorsprong kwam. Ilias Boudouni deelde al een speldenprikje uit, maar was na negen minuten trefzeker. De aanvaller werd diep gestuurd en schoot via de paal raak. Hierna kreeg Jong Sparta geen grip op Boudouni. De aanvaller dwong Jong Sparta-doelman Rijk Janse tot een knappe redding. Even later was de goalie opnieuw geklopt door Boudouni, maar bracht Delano Vianello op de doellijn redding. Ook Jerrel Hak was dicht bij de 0-2, maar schoot rakelings naast.

Vervolgens nam Jong Sparta de controle over in de wedstrijd, wat leidde tot een grote kans voor Mohammed Tahiri. Na een mooie steekbal van Patrick Brouwer schoot hij voorlangs. Na dik een halfuur zette Marouane Afaker de doelman van IJsselmeervogels Jaimy Schaap voor het eerst aan het werk. De sluitpost keerde die inzet. Op slag van rust was het wel raak voor Afaker. Nadat Jason Meerstadt al uit een hoekschop over kopte, scoorde Afaker wel. Zijn schot werd wat van richting veranderd, waardoor de bal over Schaap het doel in viel: 1-1.

IJsselmeervogels begon de tweede helft met een nieuwe doelman; Julian Prinsen. Hij zag dat Brouwer uit een vrije trap rakelings naast schoot. Ook bij de poging van Afaker hoefde de doelman niet in actie te komen. De maker van de 1-1 schoot over. Even later scoorde Jong Sparta wel. Afaker kwam oog in oog met Prinsen, waarna de doelman redde. In de rebound kopte Brouwer alsnog de 2-1 tegen de touwen.

Ook na de voorsprong bleef Jong Sparta de bovenliggende partij. Tahiri kreeg zelfs een serieuze mogelijkheid op de 3-1, maar kopte recht op Prinsen af. Wat Tahiri toen nog niet wist, is dat hij twee minuten later een veel grotere kans kreeg. Van dichtbij zag hij Prinsen zijn inzet stoppen. Zo vergat Jong Sparta de marge te vergroten en dat werd een dik kwartier voor tijd bijna fataal. Mike van de Laar kopte namens IJsselmeervogels echter over en ook Jeffrey Buitenhuis knikte luttele minuten later niet tussen de palen.

Ook in de slotfase had Jong Sparta moeite de wedstrijd te beslissen. Mohamed el Kharbachi had de 3-1 moeten maken, maar opnieuw bleek Prinsen een sta-in-de-weg. Daardoor wachtte er een spannende slotfase, maar Jong Sparta hield stand en won met 2-1. Zondag gaan De Kasteelheren op bezoek AFC.