Home » Jong Sparta gaat in oefenwedstrijd ten onder tegen Go Ahead Eagles O21

Jong Sparta gaat in oefenwedstrijd ten onder tegen Go Ahead Eagles O21

27 augustus 2024 - 14:06

Jong Sparta Rotterdam heeft vanmiddag een oefenwedstrijd verloren van de leeftijdsgenoten van Go Ahead Eagles. Op een warm Sportcomplex Nieuw Terbregge waren de bezoekers met 1-2 te sterk. Namens Jong Sparta zorgde Jesse Bal nog voor een 1-0 ruststand.

Afgelopen zaterdag boekte Jong Sparta bij RKAV Volendam (1-3) de eerste zege van het seizoen en aanstaande zaterdag wacht in HHC Hardenberg alweer de volgende tegenstander. Trainer Jeff Stans besloot daarom om in de oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles O21 voornamelijk gebruik te maken van spelers die in de eerste twee wedstrijden geen basisplaats hadden. Uitzondering daarop waren Max de Ligt, Jesse Bal en Marlon Silva Neves, die wel startten.

De wedstrijd moest op gang komen op het hoofdveld van Terbregge, waar Jong Sparta veel de bal had, maar nauwelijks door de defensie van Go Ahead Eagles kwam. Dat lukte de Rotterdammers voor het eerst na 13 minuten spelen, via Daniel Hanzen. De middenvelder werd diep gestuurd bij een lange bal van achteruit, maar stuitte op doelman Lars Groenendijk. Twee minuten later was er in de persoon van Yaed Marhoum een nieuwe mogelijkheid voor Jong Sparta, al eindigde zijn poging niet tussen de palen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Veel meer dan deze twee schoten zagen we in de eerste veertig minuten niet. De wedstrijd zat op slot, op een aantal gevaarlijke voorzetten na. Eenmaal leidde zo’n gevaarlijke voorzet, ditmaal van Hanzen, tot een serieuze kans. Doelman Groenendijk was namelijk al geklopt, maar een verdediger van Go Ahead Eagles voorkwam dat Marhoum de 1-0 kon maken. Een bloedeloze eerste helft leek dan ook in 0-0 te eindigen, totdat Marhoum op slag van rust aan de aandacht van de verdediging van Go Ahead was ontsnapt. De spits kwam uiteindelijk niet tot een schot, omdat Roan Veenbrink de bal bij zijn sliding met zijn arm meenam. De scheidsrechter kon daardoor niet anders dan de bal op de stip te leggen, waarna Jesse Bal Jong Sparta vanaf elf meter met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in schoot.

Halverwege bracht Stans in Ayoni Santos en Egeron Gorisson vers bloed binnen de lijnen, maar was het Go Ahead Eagles O21, dat de eerste kans kreeg. De vrije trap van Dichairo Naarendorp ging in de muur, maar vanuit de rebound zeilde het schot van de linksback maar net over. Luttele minuten later werd Jong Sparta eveneens gevaarlijk vanuit een vrije trap. Viggo Guit ging bij de Kasteelheren achter de bal staan, maar krulde de bal net over Groenendijk en de lat. De daaropvolgende kans voor Jong Sparta was een stuk groter. Hanzen legde de bal op een presenteerblaadje voor de lange Marhoum, die echter niet genoeg kracht achter zijn kopbal kon zetten en daardoor Groenendijk simpel zag redde. Jong Sparta liet na om de 2-0 te maken, waarna Go Ahead Eagles na een uur spelen wel toesloeg. Timo Borrie maakte hands, waardoor ook de bezoekers een strafschop kregen. Gijs Steinfelder bleef vanaf elf meter rustig en schoot hard raak: 1-1.

Ook na de gelijkmaker lag het momentum echter bij Jong Sparta, dat via invaller Egeron Gorisson de eerste mogelijkheid kreeg op een nieuwe voorsprong. Zijn inzet bracht Groenendijk echter niet in de problemen. Aan de andere kant had Mrkalj een grotere klus te klaren, toen Sabri Azerkane dreigend naar binnen kwam. De aanvaller zocht vervolgens de verre hoek, maar met een uitstekende redding voorkwam Mrkalj een nieuwe domper voor Jong Sparta. Twee minuten later mocht Azerkane na een goede uitgespeelde Deventerse aanval op herkansing, al bleek bleek Mrkalj hem wederom de baas. Met het inbrengen van Layee Kromah en stagespeler Naoufal Azzargari probeerde Stans nog een slotoffensief te creëren, maar het was Go Ahead dat scoorde. Darcy Turner kreeg op twintig meter van het doel te veel ruimte om uit te halen en deed dat verdienstelijk. De aanvaller plaatste de bal in de bovenhoek en bracht Go Ahead Eagles daarmee op voorsprong. In de handjevol minuten, die nog te spelen viel, joeg Jong Sparta nog op de 2-2 en kreeg het kansen. De poging van Giannino Vianello ging echter over en ook Angelo Kamperveen kon in de slotminuut Groenendijk niet verschalken.

Het bleef bij 1-2, waardoor Jong Sparta een nederlaag moest slikken tegen Go Ahead Eagles O21. Zaterdag wacht op Terbregge de volgende wedstrijd, als in speelronde 3 van de Tweede Divisie HHC Hardenberg op bezoek komt.