Home » Jong Sparta verliest oefenwedstrijd in en tegen Spakenburg

Jong Sparta verliest oefenwedstrijd in en tegen Spakenburg

13 juli 2024 - 16:57

De tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding voor Jong Sparta was gelijk een serieuze testcase. Op sportpark De Westmaat was SV Spakenburg de tegenstander.

Dat Spakenburg de oefenwedstrijd serieus nam bleek wel uit de beginfase. De thuisclub kwam al na vier minuten op een 1-0 voorsprong. Uit een hoekschop van Killian van Mil scoorde Floris van der Linden de openingstreffer. Op slag van het eerste kwartier had Killian van Mil de 2-0 kunnen en moeten maken. Zijn inzet werd gekeerd door doelman Remie. Slechts vijf minuten later schoot Juriel Bernardina op de lat en kwamen de rood-witten wederom goed weg.

De eerste kans voor Jong Sparta kwam in de 30e minuut. Karim kwam oog in oog met de keeper, maar de poging was recht op hem af. Het was sowieso een half uur waarin de netto-speeltijd tegenviel door blessures en wissels. Spakenburg moest noodgedwongen een aantal maal wisselen en ook Jeff Stans voerde een wijziging door op de rechtsbackpositie door Zenguele te brengen. In het restant van de eerste helft bleef het, op een schietkans van Van Mil na, rustig en de stand bleef 1-0 in het voordeel van Spakenburg.

De rust werd benut om vier wissels door te voeren bij Jong Sparta en een complete reorganisatie bij Spakenburg. Gelijk na de thee had invaller Angelo Kamperveen de gelijkmaker op zijn schoen. Een goede redding van doelman Heus voorkwam de Spartaanse treffer.

Na iets meer dan een kwartier spelen in de tweede helft voerde Jeff Stans een vijfvoudige wissel door en was het een heel Jong Sparta aan het worden met onder ander Guit, Mulumba en Silva in de ploeg. Even later kwam ook Egeron Gorisson, vorig seizoen bij Sparta O18 en daarvoor MSV De Betrokken Spartaan, in het veld voor de al eerder ingevallen Angelo Kamperveen.

Voetballend werden de circa 500 toeschouwers op De Westmaat niet echt verwend. Het spel speelde zich met name af op het middenveld en Sparta probeerde af en toe via de vleugels de opening te zoeken en de gelijkmaker te forceren. Jong Sparta kreeg echter de genadeklap vlak voor tijd te verwerken toen op aangeven van Ian Beelen de 2-0 werd gescoord door Kourouma en de 3-0 van Achmed el Azzouti in de laatste minuut was leuk voor de statistieken.

Jong Sparta speelt volgende week zaterdag de volgende oefenwedstrijd op het AFAS Trainingscomplex tegen Jong AZ.