Home » Jong Sparta wint na achterstand van Excelsior Maassluis

Jong Sparta wint na achterstand van Excelsior Maassluis

14 januari 2023 - 16:19

Jong Sparta Rotterdam speelde vanmiddag haar laatste oefenwedstrijd ter voorbereiding op de hervatting van de competitie. De ploeg van trainer Geert Arend Roorda speelde tegen Excelsior Maassluis, waarvan het na een 2-0 achterstand, 2-4 won.

Bij Jong Sparta verdedigde Tim Coremans het doel. Hij maakte na maanden van blessureleed zijn rentree. Met Coremans op doel had Jong Sparta het lastig op een regenachtig Sportpark Dijkpolder, waar de grootste kansen voor Excelsior Maassluis waren. Eerst verzuimde Bram Wennekers (kopbal recht op Coremans) en Pieter Langedijk (voorlangs) om Excelsior Maassluis al op voorsprong te zetten, maar na een halfuur spelen was het alsnog raak. Dave van Delft schoot vanuit de kluts raak voor de Tricolores. Twee minuten later was Langedijk het eindstation van een vlotlopende aanval, wat de 2-0 betekende. Dat was ook de ruststand, mede omdat Farouq Limouri vanuit een hoekschop de bal niet achter doelman Tom Boks kreeg.

In de tweede helft trad Jong Sparta met zes nieuwe gezichten aan. De Kasteelheren hadden een stuk meer grip op Excelsior Maassluis en werd via een van die invallers, Rayvien Rosario, een aantal keer gevaarlijk. Na iets meer dan een uur spelen was het Mike Frimpong die Jong Sparta echt weer terug in de wedstrijd bracht. Mehmet Yuksel bracht Frimpong na een slordige bal in de defensie van Excelsior Maassluis in stelling, die beheerst afrondde. Hierna kreeg Jong Sparta kansen op meer, maar vond Augustin Drakpe Boks op zijn weg en eindigde een schitterende afstandsschot van Delano Vianello op de paal. Uiteindelijk was het Mehmet Yuksel die na een Spartaanse uitbraak op aangeven van Rosario voor de 2-2 tekende. In de 77e minuut poetste Jong Sparta de eerder opgelopen schade helemaal weg. Rosario rondde na een fraaie actie af en bracht Jong Sparta op 2-3. In de slotfase besliste Rosario de wedstrijd met eveneens een mooie goal. Hij bepaalde de eindstand op 2-4.

Volgende week hervat Jong Sparta de Jack’s League. Spakenburg komt dan naar Maassluis.