Home » Mito kent met twee doelpunten en ruime zege droomstart op Olympische Spelen

Mito kent met twee doelpunten en ruime zege droomstart op Olympische Spelen

25 juli 2024 - 13:01

Hoewel de officiële opening van de Olympische Spelen pas vrijdag is, stonden gisteren al de eerste voetbalwedstrijden op het programma. Daarin kwam onder meer het Japan van Spartaan Shunsuke Mito en oud-Spartaan Koki Saito in actie. Het duo begon geweldig aan de Spelen met een 5-0 overwinning op Paraguay.

Mito, die net als Saito in de basis begon, had slechts achttien minuten nodig om zijn stempel te drukken. Na een uitstekende steekpass van Saito legde Ayumu Ohata de bal terug op de vrijstaande Mito. De aanvaller had vervolgens alle tijd om de korte hoek te vinden en deed dat succesvol: 1-0. Na een uitstekende eerste helft, liep Japan na de rust verder weg van Paraguay. Weer hadden Mito en Saito daarin een belangrijk aandeel. Saito had na ruim een uur spelen namelijk een schitterende actie in huis en gaf de bal ook nog perfect voor op Mito. De Spartaan knikte vervolgens uitstekend raak en tekende daarmee voor zijn tweede van de avond. Het was daarmee nog niet klaar voor Japan, dat zes minuten later op 3-0 kwam. Weer zat er een vleugje Sparta bij dat doelpunt, want Saito bereidde opnieuw de goal voor, al was ditmaal Rihito Yamamoto de afmaker. Dankzij twee goals van Shota Fujio liep Japan in de slotfase uiteindelijk nog uit naar 5-0, wat tevens de eindstand was.

Doordat Mali – Israël in een gelijkspel eindigde, gaat Japan alleen aan kop in Groep D. Zaterdagavond om 21.00 uur speelt Japan tegen Mali haar tweede groepswedstrijd.