Home » Sparta – AZ eindigt in een gelijkspel

Sparta – AZ eindigt in een gelijkspel

02 oktober 2016 - 00:00

Sparta Rotterdam is oktober begonnen met een gelijkspel tegen AZ. De Kasteelheren hebben zich zo gerevancheerd op de nederlaag van vorig weekend tegen FC Utrecht. Sparta staat zo na acht speelronden op elf punten en op de achtste plek.

Sparta kwam niet onaardig uit de kleedkamer, maar keek wel al heel snel tegen een achterstand aan, toen Guus Til de eerste kans voor de bezoekers omzette in een treffer. Hierna hadden de bezoekers het betere van het spel en had het via Dabney dos Santos zelfs op 0-2 moeten komen, maar de afwerking van de jongeling liet te wensen over.

Pas na een half uur kregen de Rotterdammers wat meer grip op de wedstrijd en werd het gelijkwaardig aan AZ, zonder dat dit zich in veel grote kansen vertaalde. Wel bewees Michel Breuer dat Sparta ook in staat is de eerste kans tot doelpunt te promoveren, toen de aanvoerder de bal voor de voeten kreeg uit een vrije trap van Mart Dijkstra.

Na de rust was Sparta de bovenliggende partij en kon het via de uitstekend spelende Kenneth Dougall bijna op voorsprong komen, ware het niet dat AZ-doelman Sergio Rochet redding bracht. Datzelfde deed Roy Kortsmit aan de overkant toen voormalig Spartaan Ilias Bel Hassani probeerde hem in de korte hoek te verrassen en toen Fred Friday op de counter ineens voor zijn neus opdook.

Dit was wel waar AZ het na rust vooral van moest hebben; standaardsituaties en counters. Sparta daarentegen voerde grote delen van de laatste 45 minuten veel druk uit op de bezoekers, die bij vlagen ver teruggedrongen werden. Dit betekende overigens geen kansenregen, want ook na rust waren deze schaars. Wel konden Dougall en Dijkstra het enkele keren zonder succes van buiten het strafschopgebied proberen. Ook de ingevallen Australiër Craig Goodwin deed een poging Sparta op voorsprong te zetten, maar deze eindigde niet tussen de palen.

In de absolute slotfase van de wedstrijd noteerde beide ploegen nog één kans om de wedstrijd te beslissen alleen slaagde zowel de thuis- als de uitploeg hier niet in. Smetje op de wedstrijd was de late rode kaart van Denzel Dumfries, die zijn tweede geel zag.