Home » Sparta klopt Willem II in Loon op Zand

Sparta klopt Willem II in Loon op Zand

27 juli 2024 - 14:52

In Loon op Zand heeft Sparta Rotterdam vanmiddag een oefenzege geboekt op Willem II. De Rotterdammers bleken met 2-4 te sterk voor De Tilburgers. Namens Sparta scoorden Tobias Lauritsen en Pelle Clement twee keer.

Het einde van de voorbereiding komt in zicht voor Sparta. Tot de competitiestart over twee weken, oefenen de rood-witten nog drie keer, waarvan in Loon op Zand vanmiddag Willem II de eerste tegenstander was. Ten opzichte van vorige week, toen Sparta in Delden oefende tegen Roda JC, voerde hoofdtrainer Jeroen Rijsdijk drie wijzigingen door. Achterin vormde Teo Quintero met Tijs Velthuis het centraal duo en startte Boyd Reith als rechtsback. Voorin was er een basisplaats voor Mohamed Nassoh, omdat Shunsuke Mito in verband met de Olympische Spelen nog altijd afwezig is.

Het was Willem II dat na zes minuten spelen de eerste mogelijkheid opeiste. Ringo Meerveld kon vanaf de rand van het strafschopgebied Nick Olij onder vuur nemen, ware het niet dat Teo Quintero goed opgesteld stond en zijn schot blokte. Eén minuut later stond de Venezolaanse-Spanjaard aan de basis van de 0-1. Met een schitterende pass zette Quintero Pelle Clement alleen voor doelman Thomas Didillion, waarna de middenvelder de bal handig langs de goalie lifte: 0-1. Die voorsprong was echter van korte duur, want vijf minuten later deed Willem II wat terug. Na slordig balverlies in de opbouw van Sparta, maakte Emilio Kehrer het heel fraai af, door de bal over Olij tegen het net te schieten: 1-1.

Tekst gaat verder onder de foto. (Foto: Carla Vos)

Ook na het openingskwartier was er genoeg te beleven op het sportcomplex van Uno Animo, waar Sparta opnieuw op voorsprong kwam. Een schot van Mohamed Nassoh werd door Tommy St. Jago met zijn arm geblokt, waarna de bal op de stip ging. Vanaf elf meter bleef Tobias Lauritsen rustig, waardoor hij voor zijn vijfde goal van deze voorbereiding tekende. In de laatste tien minuten van de eerste helft was het Willem II dat het meest aandrong op een doelpunt. Zo ging een vrije trap van Nick Doodeman over en schoot St. Jago van grote afstand maar net naast. Uiteindelijk was het Sparta dat in de slotfase van de eerste helft nog twee keer scoorde. Eerst legde Djevencio van der Kust de bal na goed voorbereidend werk van Nassoh terug op Clement, die voor de tweede keer vanmiddag scoorde. Lauritsen kon daardoor niet achterblijven en deed voor rust ook nog een duit in het zakje. Weer was Van der Kust de aangever, die de bal perfect op het hoofd van de Noor legde. Voor Lauristen was het vervolgens een koud kunstje om Sparta met een 1-4 voorsprong naar de kleedkamer te koppen. Dat was overigens ook mede te danken aan de goed spelende Quintero, die op slag van rust ook Jeremy Bokila van scoren afhield.

In de tweede helft was Lauritsen al snel dicht bij een hattrick. Na een snelle aanval kwam de bal via Nassoh en Boyd Reith bij de spits terecht, die zijn kopbal gestopt zag worden door Didillion. Het was lange tijd de enige kans van de tweede helft, totdat Willem II na ruim een uur spelen beter in de wedstrijd kwam. Eerst was het Cisse Sandra die na een combinatie met Meerveld Olij testte, waarna Jesse Bosch luttele minuten later maar rakelings over schoot. Na 68 minuten spelen bracht Willem II de spanning alsnog enigszins terug in de wedstrijd. Meerveld bereikte Sandra, die handig wegdraaide en koelbloedig afrondde: 2-4.

Met nog twintig minuten te gaan joeg Willem II op meer, waarbij Sparta met vlagen achteruit werd gedwongen. Echte kansen gaven de Kasteelheren echter niet weg aan de regerend kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Bosch leek nog wel op weg naar de aansluitingstreffer, maar Van der Kust voorkwam dat met een uitstekende sliding. Aan de andere kant was er voor Lauritsen nog een gelegenheid vanuit een vrije trap, maar die ging over.

Daardoor bleef het bij 2-4, na voornamelijk een spectaculaire eerste helft. Sparta is daardoor nog altijd ongeslagen in de oefencampagne. De laatste week van de voorbereiding wordt afgesloten met oefenwedstrijden tegen Pas Lamia (dinsdag om 14.00 uur bij CWO Vlaardingen) en NAC (zaterdag). De oefenwedstrijd tegen NAC maakt tevens onderdeel uit van de open dag.