Home » Sparta overtuigend langs Excelsior Maassluis in derde oefenwedstrijd

Sparta overtuigend langs Excelsior Maassluis in derde oefenwedstrijd

06 juli 2024 - 16:23

In de derde oefenwedstrijd van het seizoen heeft Sparta Rotterdam een klinkende overwinning op Excelsior Maassluis geboekt. Op Sportpark Dijkpolder eindigde het in 0-7 . Namens Sparta was Tobias Lauritsen tweemaal trefzeker, de anderen goals kwamen van Arno Verschueren, Pelle Clement, Julian Baas, Agustin Anello en Rayvien Rosario.

Trainer Jeroen Rijsdijk koos vanmiddag voor een compleet andere basisopstelling dan afgelopen woensdag in de 0-8 gewonnen oefenwedstrijd tegen VV Nieuwenhoorn. Daardoor stond Youri Schoonderwaldt onder de lat en maakten Saïd Bakari, Djevencio van der Kust en Shunsuke Mito hun eerste speelminuten van het nieuwe seizoen. Een andere opvallende naam bij de eerste elf was Teo Quintero. De verdediger ging vandaag op voor zijn eerste officieuze minuten bij Sparta.

Diezelfde Quintero had zijn debuut na drie minuten al kunnen bekronen met een doelpunt. Uit een lage voorzet van Djevencio van der Kust kon de Spanjaard schieten, maar zijn inzet ging via doelman Tobias van der Kleij over. Zeven minuten later scoorde Arno Verschueren op acrobatische wijze wel, al ging de vlag ook omhoog, waardoor er een streep ging door de 0-1. Na een kwartier spelen was Sparta in de persoon van Pelle Clement opnieuw dicht bij de openingstreffer. Zijn afstandsschot werd gepareerd door Van der Kleij. We hoefden echter niet lang te wachten, voordat de ban alsnog gebroken werd. Nadat een schot van Shunsuke Mito tegen een hand ging van een verdediger van Excelsior Maassluis, ging de bal op de stip. Tobias Lauritsen stuurde Van der Kleij de verkeerde hoek in en tekende in de achttiende minuut voor de 0-1.

Hierna waren er meer kansen voor Sparta, dat heer en meester was tegen de Tweede-divisonist. Voornamelijk Mito kreeg mogelijkheden, maar schoot eenmaal over en kon twee keer oog in met Van der Kleij de bal niet langs de doelman spelen. Dat lukte Verschueren na een halfuur spelen wel. Na een combinatie met Lauritsen, schoof de middenvelder de bal binnen: 0-2. Negen minuten later waren de rollen omgedraaid. Ditmaal bracht Verschueren Lauritsen in stelling, die met een bekeken schot zijn tweede van de middag maakte. De 0-4 viel na een schitterende aanval ook nog voor rust. Door een fraaie steekpass van Lauristen, kon Saïd Bakari afgeven op Clement. De middenvelder kon vervolgens eenvoudig afdrukken en zorgde daarmee voor dezelfde ruststand als één week geleden tegen Excelsior’20.

Bij de start van de tweede helft diende zich ook het eerste werk voor Youri Schoonderwaldt aan. Na een goede aanval van Excelsior Maassluis kon Ilano Silva Timas schieten, maar met een knappe reflex voorkwam Schoonderwaldt de eerste tegengoal van de voorbereiding. Twee minuten later had Verschueren aan de andere kant de 0-5 op zijn schoen. Op aangeven van Lauristen stuitte de Belg echter op de nieuwe doelman in de tweede helft Karim el Fakiri. Van Excelsior Maassluis kwamen er de tweede helft echter mee aanvallende impulsen en dat leidde na een flitsende aanval opnieuw tot een poging van Silva Timas. Weer werd Schoonderwaldt aan het werk gezet en opnieuw hield de goalie zijn doel schoon.

In het laatste halfuur werden er, net als bij de rust, vijf nieuwe krachten gebracht. Een van die spelers was Julian Baas, die na vijf minuten zijn eerste goal voor Sparta maakte. Op aangeven van Mike Kleijn kon de middenvelder simpel binnen tikken. Twee minuten later leek de 0-6 ook in de maak, maar Charles-Andreas Brym zag zijn inzet gepareerd worden door El Fakiri. Het laatste kwartier begon met de mooiste goal van de middag. Na een lange pass van Tijs Velthuis draaide Agustin Anello handig weg en lifte hij de bal fraai over doelman El Fakiri heen. Een kleine tien minuten later viel ook de 0-7. De voorzet van Anello was perfect, waarna Rayvien Rosario goed afdrukte. In de slotfase had Sparta nog uit kunnen lopen naar meer, maar doelpunten vielen er niet meer.

Zo sloot Sparta de tweede week van de voorbereiding af met opnieuw een ruime overwinning. Volgende week wacht in Middelharnis de eerste confrontatie met een profclub. ADO Den Haag is dan de tegenstander.