Home » Sparta sluit maand augustus af in Tilburg tegen Willem II

Sparta sluit maand augustus af in Tilburg tegen Willem II

30 augustus 2024 - 13:10

De eerste maand van het nieuwe Eredivisieseizoen zit er bijna op voor Sparta Rotterdam. Zaterdagavond wacht tegen Willem II de laatste wedstrijd in augustus. Om 21.00 uur wordt er afgetrapt in Tilburg.

Voorafgaand aan het seizoen zouden weinig Spartanen ontevreden zijn geweest met drie punten uit de eerste drie wedstrijden, wetend dat een uitwedstrijd tegen FC Twente en de stadsderby tegen Feyenoord onderdeel waren van die drie wedstrijden. Verrassend genoeg had er misschien wel meer ingezeten dan drie punten voor Sparta, dat het seizoen wat kleurlozer begon dan verwacht. In eigen huis kwamen de rood-witten niet verder dan 0-0 tegen Heracles. Daarentegen werd er de afgelopen twee weken, tweemaal knap gelijkgespeeld. Dat begon in Enschede, waar Sparta misschien wel meer had verdiend dan één punt tegen FC Twente. Uiteindelijk viel de Rotterdamse gelijkmaker via Tobias Lauritsen pas in de blessuretijd: 1-1. Vorige week stond de stadsderby op het programma tegen Feyenoord, waarin de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk ook mocht ruiken aan drie punten. Dankzij een fraaie goal van Camiel Neghli ging Sparta halverwege namelijk aan de leiding, al werd het al snel na de rust 1-1. Direct na die gelijkmaker kreeg Ramiz Zerrouki echter zijn tweede gele kaart, waardoor Sparta het laatste halfuur met één man meer speelde. In die 30 minuten bleef een echte kans op de 2-1 echter uit. Sparta bleef door dit gelijkspel wel ongeslagen dit seizoen en is op een tiende plaats terug te vinden.

Willem II werd vorig seizoen kampioen van de Keuken Kampioen Divisie en keerde zo na twee jaar weer terug op het hoogste niveau van Nederland. De rentree begon voor de Tricolores succesvol, waarin het gelijkspeelde tegen Feyenoord. Een rake kopbal van Kyan Vaesen in de slotfase betekende de 1-1 en leverde Willem II één punt op. Eén week later was Vaesen opnieuw belangrijk voor Willem II in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De spits maakte de openingstreffer, waarna Ringo Meerveld zeven minuten later de eindstand op 2-0 bepaalde. Vorige week reisde Willem II af naar Almelo voor een bezoek aan Heracles. Ook aan die wedstrijd hield de formatie van trainer Peter Maes een resultaat over. Tegen de zwart-witten speelde Willem II met 1-1 gelijk, waardoor het na drie wedstrijden op een knappe zevende plaats staat met vijf punten.

Eén maand geleden kwamen Sparta en Willem II elkaar nog tegen in de voorbereiding. In Loon op Zand waren er hoofdrollen weggelegd voor Tobias Lauritsen en Pelle Clement, die beiden met twee doelpunten voor een 2-4 oefenzege zorgde op Willem II. De laatste twee keer dat beide ploegen in competitieverband tegenover elkaar stonden in Tilburg, leverde Sparta de maximale zes punten op. In 2021 kopte Bart Vriends tweemaal raak en zorgde Emanuel Emegha voor het slotakkoord: 0-3. In 2020 was Deroy Duarte dé man tegen Willem II, met twee treffers. Daarvoor had Lennart Thy het bal al geopend in de 1-3 overwinning.

Bij Willem II is er één oud-Spartaan onderdeel van de wedstrijdselectie. Patrick Joosten speelde in 2020 door de Coronapandemie maar enkele maanden voor Sparta. De aanvaller kwam daarin tot drie doelpunten in acht wedstrijden.

De laatste zege in Tilburg had Sparta door twee rake kopballen te danken aan Bart Vriends. (Foto: Pro Shots)