Home » Sparta speelt laatste uitwedstrijd van 2022 in Arnhem

Sparta speelt laatste uitwedstrijd van 2022 in Arnhem

04 november 2022 - 15:37

Sparta Rotterdam speelt aanstaande zaterdag haar laatste uitwedstrijd in de Eredivisie van 2022. De ploeg van trainer Maurice Steijn gaat dan op bezoek bij SBV Vitesse. Om 16.30 uur gaat de bal rollen in de GelreDome.

Nog altijd is Sparta de nummer zes van Nederland. Nadat er twee weken geleden verloren werd bij FC Utrecht, boekte Sparta vorige week haar vijfde thuiszege op een rij tegen Fortuna. De Limburgers kwamen dankzij Tijjani Noslin op voorsprong, maar nog voor de rust tekende Arno Verschueren voor de gelijkmaker. De middenvelder werd de held van de avond doordat hij ook de 3-1 binnen kopte, nadat Vito van Crooij vanaf de penaltystip Sparta al op voorsprong had gezet. Bij 3-1 bleef het ook, waardoor Sparta haar zesde plaats verstevigde. Zaterdag wacht er voor de Kasteelheren dus een nieuwe kans op een overwinning, al boekte Sparta dit seizoen alleen bij Go Ahead Eagles een zege op vreemde bodem.

Vitesse zou afgelopen weekend eigenlijk een bezoek brengen aan Ajax, maar door de Europese verplichting van de Amsterdammers werd deze wedstrijd verplaatst. Daardoor kreeg Vitesse een week rust en blijft het onderaan de Eredivisie bungelen. De Arnhemmers kennen namelijk een moeizaam seizoen, maar boekte onder de nieuwe trainer Philip Cocu twee van haar drie zeges. Zo wonnen de geel-zwarten met 0-3 van SC Cambuur en met 2-1 van FC Emmen. Door deze overwinningen werd de laatste plaats verlaten en staat Vitesse veertiende, met een wedstrijd minder dan de meeste concurrenten.

Vorig seizoen wist Sparta voor het eerst sinds 1978 weer eens te winnen bij Vitesse. Het was een bizarre wedstrijd die uiteindelijk in twee delen gespeeld werd. Adrián Dalmau had Sparta na vijf minuten al op voorsprong gezet, waarna Maduka Okoye in de tweede helft een penalty stopte. Vervolgens werd in de extra tijd de wedstrijd gestaakt door wangedrag van Vitesse supporters. Sparta kreeg niet de punten toegekend, maar moest een ruime maand later terug naar Arnhem om in een leeg GelreDome de laatste zes minuten uit te spelen. Daarin hield Sparta stand en won het met 0-1 van Vitesse.

Bij Vitesse zien we in Mohamed Sankoh nog een oud jeugdspeler van Sparta. Hij vertrok op jonge leeftijd naar Stoke City, waarna Sankoh naar Stuttgart ging. Die Duitse club verhuurt de 19-jarige spits nu aan Vitesse.

In Arnhem kan Steijn in ieder geval geen beroep doen op Jonathan de Guzmán, Younes Namli, Omar Rekik en Tim Coremans. Het kwartet is geblesseerd.

Sparta wordt zaterdagmiddag gesteund door 600 supporters. Er zijn geen kaarten meer beschikbaar.