Home » Sparta verliest in eigen huis van Heracles

Sparta verliest in eigen huis van Heracles

06 april 2024 - 18:41

Sparta wist op een zonnige zaterdagmiddag niet te winnen van Heracles Almelo. De bezoekers waren te sterk en wonnen met 1-2. Na een goede wedstrijd op Het Kasteel tegen Fortuna Sittard (4-0) en tegen Vitesse in Arnhem (1-4) staat Sparta op de negende plaats in de Eredivisie. De bezoekers uit Almelo bekleden de dertiende plaats op de ranglijst en speelden afgelopen week uit tegen FC Twente (1-0) en thuis tegen AZ (5-0). Daarmee was het duel op zaterdag het einde van een drieluik wedstrijd in één week voor beiden teams.

Bij Sparta werd één wijzing doorgevoerd ten opzichte van het duel tegen Vitesse. Chalers-Andreas Brym verving de geblesseerde Tobias Lauritsen in de spits. Heracles trainer Erwin van der Looi moest ook een wijzing doorvoeren ten opzichten van het duel met AZ: Kelvin Leerdam verving de geschorste Brian de Keersmaecker op het middenveld.

Na een kwartier gevoetbald te hebben was de thuisploeg de sterkere van de twee. Het overgrote deel van het balbezit was voor Sparta, maar dit leidde nog niet tot grote kansen. Ook de bezoekers wisten nog niet voor veel gevaar te zorgen in dit eerste kwartier. In de 17e minuut ging een schot van Koki Saito over het doel van Heracles-keeper Micheal Brouwer.

De volgende Sparta-kans kwam vervolgens in de 32e minuut. Arno Verschueren ontving een pass vanaf eigen helft in het strafschopgebied van Heracles. De middenvelder loste een schot dat geblokt werd. Kort hierna zorgde Shunsuke Mito ook voor gevaar. De Japanner zorgde er met zijn schot voor dat Micheal Brouwer zijn eerste redding van de middag moest verrichten. In de 36e minuut werd een poging van Koki Saito ook geblokkeerd door de Heracles-verdediging. De jacht op de 1-0 was nu echt geopend.

Het aandringen en jagen op de voorsprong werd in de 43e minuut uitbetaald. Een goede steekbal van Pelle Clement komt aan bij Charles-Andreas Brym. De spits verzuimt niet en scoort een paar minuten voor rust de 1-0 op Het Kasteel. Drie minuten na de goal gingen de teams de kleedkamer in voor de rust.

Het genieten van de 1-0 voorsprong heeft niet lang kunnen duren. Na rust kreeg Heracles in de 48e minuut een vrije trap. Marko Vejinovic gaf de bal op Justin Hoogma die de 1-1 knap binnenkopte. De bezoekers werden na deze vroege gelijkmaker veel sterker. Heracles liet de bal simpel rond gaan en had veel balbezit. Wanneer Sparta aan de bal was wist het team van Jeroen Rijsdijk moeilijk onder de druk van Heracles uit te voetballen.

De eerste kans voor Sparta kwam in de 58e minuut. Arno Verschueren schoot van buiten het Almelose strafschopgebied, maar zijn inzet ging ruim naast. Kort daarop wist Djevencio van der Kust de bal bij Koki Saito te krijgen. De vleugelspeler schoot op het doel van Brouwer die redding wist te brengen. Sparta kwam na deze kansen ook meer aan de bal en zocht de aanval meer op. Zo volgde er nog wat voorzetten en corners, maar het kwam niet van een tweede Spartaanse-goal. In de 66e minuut wisselde Jeroen Rijsdijk voor het eerst. Shunsuke Mito werd vervangen door Camiel Neghli.

Sparta leek zichzelf te herpakken en de thuisploeg was weer op jacht naar een voorsprong. Maar in de 73e minuut waren het de bezoekers die de 1-2 maakten. Na een steekbal wist Mario Engels knap weg te draaien bij Mike Eerdhuijzen, waarna de oud-Spartaan een pass gaf op Jizz Hornkamp die de tweede Heracles-goal van de middag scoorde.
Sparta werd tien minuten voor het einde van de wedstrijd nog gevaarlijk vanuit een corner. Een schot van Arno Verschueren werd geblokt waarna Metinho een poging deed die hoog over het doel van Brouwer ging. Vlak voor het einde van de reguliere tijd verrichte Nick Olij een belangrijke redding in een één op één situatie met Mohamed Sankoh, hiermee voorkwam hij de 1-3. Vervolgens kwamen er acht minuten extra speeltijd bij, maar dit mocht niet batern voor Sparta. Het bleef 1-2. De volgende wedstrijd is het uitduel op bezoek bij Almere City aanstaande zaterdag.