Home » Sparta vervolgt voorbereiding in Loon op Zand tegen Willem II

Sparta vervolgt voorbereiding in Loon op Zand tegen Willem II

26 juli 2024 - 12:45

Met nog twee weken tot de competitiestart, oefent Sparta Rotterdam zaterdag voor het eerst dit seizoen tegen een Eredivisionist. In Loon op Zand is promovendus Willem II namelijk de tegenstander. De aftrap op Sportpark De Klokkenberg is om 13.00 uur.

Al ruim een maand is Sparta bezig aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Daardoor heeft de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk er inmiddels al vijf oefenwedstrijden opzitten. De eerste drie waren allemaal tegen amateurclubs en eindigden dan ook in ruime overwinningen. Het bal werd geopend tegen Excelsior’20, dat met 0-6 werd verslagen, waarna overwinningen op VV Nieuwenhoorn (0-8) en Excelsior Maassluis (0-7) volgden. Twee weken geleden trof Sparta in ADO Den Haag haar eerst profclub in de voorbereiding. In Middelharnis bleven de rood-witten steken op een 1-1 gelijkspel. Vorige week werd er op trainingskamp in Delden wel gewonnen van een andere Keuken Kampioen Divisie-club. Een goal van Tobias Lauritsen was genoeg om Roda JC over 120 minuten voetbal met 1-0 te verslaan.

Willem II kende vorig seizoen een spannende ontknoping in de Keuken Kampioen Divisie. Uiteindelijk kroonden ‘De Tricolores’ zich tot kampioen op het tweede niveau van Nederland, waardoor Willem II na twee seizoenen weer terugkeert in de Eredivisie. Ter voorbereiding van die terugkeer, begon Willem II op 1 juli met trainen, waarna 6 juli de eerste oefenwedstrijd op het programma stond. RKDSV was daarin de tegenstander en werd met 0-6 geklopt. Drie dagen later stond Willem II in Oisterwijk tegenover Quick Boys, maar die wedstrijd werd bij een 0-1 achterstand vroegtijdig gestaakt door noodweer. Vervolgens beleefde Willem II nog drie doelpuntenrijke oefenwedstrijden. In en tegen FC Dordrecht werd er over 120 minuten met 4-4 gelijk gespeeld, waarna vorige week het Belgische Lommel SK met 5-0 aan de kant werd gezet. Afgelopen woensdag trof Willem II opnieuw een Belgische club, ditmaal Patro Eisden. Ook die wedstrijd eindigde in een ruime zege (6-2).

Vorig seizoen was Sparta te gast op de open dag van Willem II tijdens de voorbereiding. Op een drijfnat veld in het Koning Willem II Stadion won Sparta uiteindelijk met 0-3. Arno Verschueren opende in de eerste helft de score, waarna Sparta in de slotfase verder afstand nam van Willem II. Eerst was het Tobias Lauritsen die uit een vrije trap van Vito van Crooij de 0-2 binnen kopte. Vervolgens deed ook Koki Saito in de slotminuut nog een duit in het zakje, wat de eindstand op 0-3 bracht.

Kaarten voor deze wedstrijd zijn te koop aan de deur van het complex van Uno Animo of via deze link: https://ticketshop.willem-ii.nl/events/other/Willem_II-Sparta_Rotterdam/Uitwedstr