Home » Twee assists voor Saito, Bakari pakt punt tegen koploper

Twee assists voor Saito, Bakari pakt punt tegen koploper

11 september 2023 - 14:14

Afgelopen week hebben Koki Saito en Saïd Bakari gespeeld voor hun nationale elftallen. Koki Saito begon met Japan O22 aan de kwalificatie voor de Azië cup O23. Saïd Bakari speelde met de Comoren de laatste wedstrijd in de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup tegen koploper Zambia.

Japan begon op woensdag 6 september aan de kwalificatie voor de Azië Cup O23 met een duel tegen Pakistan O23. Koki Saito startte in de basis en zag zijn ploeg ruim winnen met 6-0. Saito had met twee assists – bij de 3-0 en de 6-0 – een groot aandeel in deze wedstrijd.

Japan O22 speelde haar tweede wedstrijd in deze kwalificatie op zaterdag 9 september. Saito speelde niet, maar zag Japan winnen van Palestina O23 met 0-1.

Japan is dus goed begonnen aan deze kwalificatiereeks en is de ongeslagen koploper in groep D met zes punten. Op dinsdag 12 september speelt Japan O23 de laatste wedstrijd van deze interlandbreak tegen Bahrein O23.

Saïd Bakari speelde op zaterdag 9 september voor de Comoren. In het laatste duel voor de kwalificatie voor de Afrika Cup was Zambia de tegenstander. De Comoren waren de underdog in deze wedstijd, Zambia is koploper in de groep H. Ondanks deze underdog rol kwamen de Comoren op slag van rust op voorsprong. Na een handsbal op twintig meter afstand van het doel kreeg de thuisploeg een vrije trap mee. Benjaloud Youssouf verscheen achter de bal en scoorde en geweldige vrije trap. Bakari zag de 1-0 voorsprong lang op het bord staan, maar in de 71e minuut was het Patson Daka die de gelijkmaker scoorde voor Zambia. Bakari speelde de wedstrijd niet uit, de routinier werd in de 85e minuut gewisseld en pakte met zijn land knap een punt tegen Zambia.