Home » Veerkrachtig Jong Sparta speelt gelijk tegen Barendrecht

Veerkrachtig Jong Sparta speelt gelijk tegen Barendrecht

23 juli 2024 - 22:11

Jong Sparta Rotterdam heeft vanavond in een oefenwedstrijd gelijk gespeeld tegen BVV Barendrecht. Op Sportpark De Bongerd eindigde het in 3-3, nadat de Kasteelheren tot drie keer toe terugkwamen van een achterstand. Namens Jong Sparta waren Layee Kromah, Ayoni Santos en Egeron Gorisson trefzeker.

Vanavond speelde Jong Sparta tegen Barendrecht haar vierde oefenwedstrijd van deze voorbereiding. Trainer Jeff Stans kon daarin beschikken over een ruime selectie. Zo mocht Youri Schoonderwaldt minuten maken onder de lat en verschenen ook Sergi Rosanas, Marvin Young en Agustin Anello aan de aftrap. De meest ophalende naam was misschien wel Layee Kromah, die als proefspeler deze week is aangesloten bij de selectie van Stans.

Jong Sparta had het vanaf de aftrap lastig met Barendrecht, dat na acht minuten al op weg leek naar de 1-0. Youri Schoonderwaldt redde op een schot van Brent Vugts, maar had meer moeite met de rebound van Lorenzo Soares Fonseca. Een andere oud-Spartaan Romano van der Stoep leek daarvan te profiteren, ware het niet dat Jaïr Haakmat met een sliding op de doellijn redding bracht. Zo ontsnapte Jong Sparta aan de 1-0, maar die viel twee minuten later alsnog. De eerste poging van Aness Serghini werd nog onschadelijk gemaakt, maar de bal kwam vervolgens opnieuw voor de voeten van de aanvaller, die voor een leeg doel de 1-0 tegen de touwen schoof.

Tekst gaat verder onder de foto.

Na deze openingsgoal volgde een eenzijdig spelbeeld. Jong Sparta had veel de bal, maar kon nauwelijks tot kansen komen. Slechts één doelpoging en een handje vol hoekschoppen noteerden we van de bezoekers in de eerste helft. Die doelpoging kwam overigens van Agustin Anello, maar voormalig Jong Sparta-doelman Jomar Gomes kon vrij eenvoudig redding brengen op zijn schuiver. Het was Barendrecht dat uit de omschakeling dichter bij een doelpunt was dan de Rotterdammers. Een kopbal van Wouter Vermeer ging bijvoorbeeld maar rakelings naast en niet veel later nam Jay Brand Schoonderwaldt nog onder vuur. De goalie was attent en voorkwam voor rust een grotere achterstand.

In de tweede helft trad Jong Sparta met bijna een vernieuwd elftal aan. Alleen Youri Schoonderwaldt, Layee Kromah, Ayoni Santos en de al ingevallen Max de Ligt (die kwam voor de geblesseerd uitgevallen Jaïr Haakmat) bleven staan. Een van dit viertal was al snel in de tweede helft van waarde. Na een fout in de opbouw van Barendrecht was Kromah er namelijk als als de kippen bij en tekende voor een leeg doel voor de 1-1. Drie minuten later had Jong Sparta zelfs op voorsprong kunnen, misschien wel moeten, komen. Zowel Dano Lourens als Aymane Bais konden namelijk van dichtbij uithalen, maar stuitte op Gomes. Barendrecht was even nergens te bekennen in de tweede helft, totdat Vugts tot twee keer toe gevaarlijk voor het doel van Schoonderwaldt opdook. Eerst schoot de aanvaller over, waarna hij één minuut later op schitterende wijze de thuisploeg opnieuw op voorsprong bracht. Van zeker 25 meter krulde Vugts de bal in de kruising: 2-1.

Jong Sparta kon dus opnieuw in de achtervolging, al liet het andermaal blijken weinig kansen nodig te hebben om tot scoren te komen. Kromah gaf aan de rechterkant van het veld de bal namelijk perfect voor op Ayoni Santos, die hard raak schoot: 2-2. Ook na deze gelijkmaker bleef de tweede helft spectaculair. Olek Mrowicki leek Barendrecht al snel na die goal van Santos opnieuw op voorsprong te zetten, maar Schoonderwaldt voorkwam dat. Tien minuten voor tijd scoorde Barendrecht alsnog. Nino Urban kwam vanaf de linkerkant van het veld naar binnen en vond de verre hoek: 3-2. Ook deze Barendrechtse voorsprong was echter van korte duur. Invaller Egeron Gorisson ging namelijk op voor zijn eerste goal voor Jong Sparta. Met een fraaie stift verschalkte hij Gomes, waarna Jong Sparta in de absolute slotfase de wedstrijd nog naar zich toe had kunnen trekken. Bais schoot echter naast en luttele minuten later kon Lourens zijn inzet geen kracht meegeven.

Daardoor bleef het bij 3-3, waarin een veerkrachtig Jong Sparta tot drie keer toe terugkwam van een achterstand. Zaterdag wacht op het complex van CVV Zwervers de volgende oefenwedstrijd. Om 14.30 uur is OJC Rosmalen de tegenstander.