Home » Vizier op oud-Spartanen: Dumfries en Laros Duarte

Vizier op oud-Spartanen: Dumfries en Laros Duarte

21 februari 2024 - 16:28

In deze rubriek wordt het vizier gericht op oud-Spartanen. Met in deze editie Denzel Dumfries die van waarde was voor Inter en Laros Duarte die tweemaal scoorde tegen FC Eindhoven.

Denzel Dumfries belangrijk bij 4-0 overwinning
Oud-Spartaan Denzel Dumfries is met Inter bezig aan een goed seizoen. De back staat met de Milanezen op de koppositie voor het kampioenschap en won eerder dit seizoen de Italiaanse Supercoppa. Dumfries mocht afgelopen vrijdag in de basis starten tegen Salernitana. Nog voor de twintigste minuut stond thuisploeg Inter op een 2-0 voorsprong. Vijf minuten voor rust werd het 3-0, Dumfries wist uit de rebound te scoren en hiermee scoorde hij zijn derde Serie A-goal van dit seizoen. Inter nam in de tweede helft wat gas terug, maar ook de 4-0 viel nog binnen op aangeven van Dumfries. Inter staat nu als koploper tien punten los op nummer twee Juventus. Daarmee lijkt Dumfries goed op weg naar de eerste landstitel in zijn carrière.

Laros Duarte scoort tweemaal voor FC Groningen
Nog geen maand na een mooie Afrika Cup-campagne keerde Laros Duarte terug bij FC Groningen. Bij zijn eerste wedstrijd terug in het groen-wit won Groningen thuis van TOP Oss. Afgelopen zondag speelde de club een uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. Duarte startte in de basis en hij was in de twintigste minuut betrokken bij de 0-1. Na rust ging FC Groningen door met aanvallen na een prima eerste helft. In de tweede helft ging Groningen bedrijvig op zoek naar meer goals en met succes. Na een mooie pass van Leandro Bacuna verscheen Duarte voor het doel van FC Eindhoven en scoorde hij de 0-2. Vijf minuten later loste Duarte een afstandsschot en hiermee scoorde hij ook de derde goal voor FC Groningen. De bezoekers wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 0-3, een belangrijk resultaat in de jacht op promotie uit de Keuken Kampioen Divisie. Duarte scoorde deze wedstrijd zijn vierde en vijfde doelpunt van dit seizoen.