Home » Vizier op oud-Spartanen: Emegha en Sanusi

Vizier op oud-Spartanen: Emegha en Sanusi

29 november 2023 - 15:49

In deze rubriek wordt het vizier gericht op oud-Spartanen, met in deze editie Emanuel Emegha, die scoorde voor Strasbourg en Ryan Sanusi, die met Beerschot V.A. bovenaan staat op het tweede niveau van België.

Emanuel Emegha scoort tegen Marseille
Spits Emanuel Emegha scoorde eerder dit seizoen al voor de Franse club Strasbourg in de wedstrijd tegen Toulouse. Afgelopen weekend speelde de aanvaller tegen Marseille, een strijd tussen nummer dertien (Strasbourg) en nummer twaalf (Marseille). Emegha startte in de basis en opende de score al na zes minuten. Kevin Gameiro loste een schot op doel, deze werd gekeerd door de doelman, waarna Gameiro de bal aflegde aan Emegha, die vervolgens kon scoren voor de thuisploeg. Nog binnen het halfuur maakte Marseille gelijk. Na de rust waren beide teams kansrijk en een 2-1 van Strasbourg werd afgekeurd. De vele kansen mochten voor beide teams niet baten, het bleef 1-1 en daarmee pakte Strasburg het dertiende punt van dit Ligue 1 seizoen.

View this post on Instagram

A post shared by Emmanuel Emegha (@emanuelemegha)

Ryan Sanusi belangrijk voor Beerschot
Eerder dit seizoen schreven we al over Ryan Sanusi, nadat zijn team Beerschot V.A. koploper Lommel SK versloeg op het tweede niveau van België. Afgelopen weekend speelde het team van Sanusi tegen laagvlieger Club Luik en bij winst kon de club stijgen naar de eerste plek, mocht concurrent Zulte Waregem verliezen. Sanusi stond als aanvoerder in de basis en was belangrijk met zijn passing. Hij gaf veruit de meeste passes bij Beerschot en was met vijf key passes een belangrijke factor in de wedstijd. De vroege 1-0 voorsprong ontstond uit een belangrijke pass van Sanusi. De 2-0 volgde snel daarna en in de tweede helft scoorde Beerschot de 3-0, waarmee de overwinning vastgesteld werd. Daarmee staat Beerschot nu voor het eerst dit seizoen op de koppositie van het tweede niveau van België, omdat Zulte Waregem verloor.

A post shared by K. Beerschot V.A. (@kbeerschotva)