Home » Vizier op Oud-Spartanen: Emegha, De Roon & Okoye

Vizier op Oud-Spartanen: Emegha, De Roon & Okoye

15 mei 2024 - 15:17

In deze rubriek wordt het vizier gericht op oud-Spartanen. Deze week zijn dat Emanuel Emegha, Marten de Roon en Maduka Okoye.

Emanuel Emegha scoort achtste goal van seizoen
De Franse middenmoter Racing Strasbourg speelde afgelopen weekend voor het laatst dit seizoen in eigen huis. Het team van voormalig Sparta-spits Emanuel Emegha ontving FC Metz op zondag 12 mei. Emegha startte voor de 21e keer in de basis voor Strasbourg. Na een doelpuntloze eerste helft scoorde FC Metz spits Georges Mikautadze, die gehuurd is van Ajax, de 0-1 in de 54e minuut. Strasbourg gaf niet op en forceerde één minuut voor het einde van de reguliere speeltijd via Emanuel Emegha de gelijkmaker. De spits scoorde hiermee zijn achtste goal van dit Ligue 1-seizoen. In de extra tijd scoorde Andrey Santos de 2-1, waarmee Strasbourg een moeizame overwinning uit het vuur wist te slepen.

View this post on Instagram

A post shared by Ligue 1 Uber Eats (@ligue1ubereats)

Atalanta zet met aanvoerder Marten de Roon goede stap richting Champions League
Marten de Roon speelde al 21 wedstrijden in de Champions League met Atalanta en het team uit Bergamo wil ook volgend jaar weer op het hoogste Europese niveau presteren. Afgelopen zondag moest er dan wel gewonnen worden van AS Roma. Atalanta en Roma stonden voorafgaand aan de speelronde namelijk gelijk in punten. Bij winst zou Atalanta, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft dan Roma, op de vijfde plek op de ranglijst komen. De vijfde plek van de Serie A geeft recht op een plek in de groepsfase van de Champions League. In eigen huis zag aanvoerder Marten de Roon aanvaller Charles de Ketelaere twee doelpunten scoren in de eerste twintig minuten van de wedstrijd. Pas in de 66e minuut scoorde Roma de aansluitingstreffer, de Romeinen wisten geen tweede goal te maken en zo won Atalanta met aanvoerder Marten de Roon van directe concurrent AS Roma. Vanavond (woensdag) speelt Atalanta opnieuw een wedstrijd, om 21.00 uur speelt het team van De Roon tegen Juventus in de finale van de Coppa Italia. Marten de Roon kan bij winst de eerste prijs van zijn carrière winnen.

A post shared by Marten de Roon (@martenderoon15)

Maudka Okoye pakt belangrijke punten met Udinese
Voor het Udinese van Maduka Okoye stond zondag een belangrijke wedstrijd op het programma. De ploeg van Okoye moet waken voor degradatie uit de Serie A en daarom was het belangrijk dat er punten gepakt werden op bezoek bij Lecce. Tien minuten voor rust zag Okoye zijn team op 0-1 komen via Lorenzo Lucca. In de blessuretijd van de eerste helft maakte Okoye een cruciale redding na een slechte terugspeelbal van een teamgenoot, daarmee zorgde de keeper ervoor dat zijn ploeg met een voorsprong de kleedkamer in ging. Na de rust probeerde Lecce de gelijkmaker te maken, maar door goede reddingen van Okoye bleef de 1-1 uit. Vervolgens zag Okoye vijf minuten voor het einde van de wedstrijd zijn team de 0-2 scoren. Udinese stond met 30 punten op de 18e plek op de ranglijst, maar stijgt nu naar plek 15 met 33 punten. Met nog twee duels te gaan heeft Udinese handhaving dus volledig in eigen hand, mede door een aantal cruciale reddingen van Okoye.