Home » Vizier op oud-Spartanen: Velthuis debuteert, spoiler voor Welcome to Wrexham seizoen 4

13 augustus 2024 - 09:38

In deze rubriek wordt het vizier gericht op oud-Spartanen en huurlingen. Deze week zijn dat Tijs Velthuis en George Dobson.

Tijs Velthuis
Vorige week maakte de verdediger op huurbasis de overstap naar Salernitana, waar hij gisteren (maandag) zijn officiële debuutwedstrijd speelde. Het was meteen een spectaculaire. In de eerste ronde van de Coppa Italia was Spezia Calcio de tegenstander, net als Salernitana uitkomend in de Serie B. Velthuis speelde de hele wedstrijd, maar lang leek het een debuut in mineur te worden. Vlak voor rust sloegen de bezoekers tweemaal toe, Yassah Kallon bracht Velthuis en zijn mannen wel dichterbij in de 53e minuut, maar dit bleek van korte duur: drie minuten later werd de marge van twee in ere hersteld en stond het 1-3 voor Spezia. Vanaf de penaltystip zorgde Boulaye Dia Salernitana halverwege de tweede helft voor de aansluitingstreffer, in de blessuretijd zou hij met zijn tweede goal zelfs voor de gelijkmaker tekenen. Strafschoppen volgden, die beter werden genomen door Salernitana, waardoor Velthuis juichend van het veld kon stappen bij zijn debuut.

George Dobson
Ook voor George Dobson stond afgelopen weekend zijn debuutwedstrijd op het programma. De middenvelder, die in het seizoen 2017/2018 voor Sparta uitkwam, tekende voor drie seizoenen bij Wrexham, de club die de afgelopen twee seizoenen promoveerde en aan een opmars in de Engelse voetbalpiramide, aan de hand van Dead– en Welshpool. Met de oud-Spartaan in de gelederen hoopt Wrexham deze ingezette reeks te vervolgen, een droom die nadrukkelijk wordt gedocumenteerd voor de populaire Welcome to Wrexham-documentairereeks. De eerste stap is richting de Championship is afgelopen weekend gezet: op de Racecourse was het met 3-2 te sterk voor Wycombe Wanderers. Dobson wist hierin gelijk zijn visitekaartje af te geven: het regende complimenten voor zijn optreden op de social media van Wrexham.