Home » Vizier op oud-Spartanen: Wuytens en Osman

Vizier op oud-Spartanen: Wuytens en Osman

01 november 2023 - 13:15

In deze rubriek wordt het vizier gericht op oud-Spartanen, met in deze editie Dries Wuytens, die won en de nul hield en Mohammed Osman, die twee goals scoorde voor Lamphun Warrior.

Wuytens houdt met SK Beveren de nul

Dries Wutens speelde in seizoen 2018/19 voor Sparta Rotterdam en speelde 33 wedstrijden voor de Kasteelheren. Hij vertrok vervolgens naar het Israëlische Ness Ziona waarna hij terechtkwam bij Waasland-Beveren dat uitkomt op het tweede niveau in Belgie. Hier is de verdediger een vaste waarde, hij speelde al 87 wedstrijden voor de club en miste dit seizoen alleen de wedstrijd tegen Jong Genk. Afgelopen zaterdag speelde Wuytens thuis met Waasland-Beveren tegen Francs Borains. Beveren kon de punten goed gebruiken. Dit seizoen werd er pas twee keer eerder gewonnen en daarmee staat de ploeg in het rechterrijtje van de Challenger Pro League. Ook tegenstander Francs Borains staat in het rechterrijtje van de competitie. Voor beide teams was het dus een belangrijke wedstrijd om handhaving. Waasland-Beveren begon goed aan de wedstrijd met een goal in de achttiende minuut. Deze voorsprong werd vlak voor de rust verdubbeld. In de 55e minuut scoorde Beveren de 3-0 en hiermee garandeerde de thuisploeg de overwinning. Nu staat de ploeg van Wuytens op de tiende plek en is het gat met de hekkensluiter, de zestiende plek, zes punten.

View this post on Instagram

A post shared by SK Beveren (@skbeveren)

Mohammed Osman scoort twee goals voor Lamphun Warrior

Middenvelder Mohammed Osman speelde in seizoen 2021/22 twaalf wedstrijden voor Sparta Rotterdam. Hierna zat hij een paar maanden zonder club, totdat Lamphun Warrior uit Thailand interesse toonde in Osman. Deze competitie bestaat uit zestien teams, waarvan Lamphun Warrior voor dit weekend de hekkensluiter was. Afgelopen zaterdag speelde de ploeg thuis tegen Nakhon Pathom. Osman begon deze wedstrijd in de basis en hij was al snel belangrijk voor de thuisploeg, na twaalf minuten opende hij de score voor Lamphun Warrior. Deze 1-0 stand bleef lang op het bord staan, totdat Lamphun Warrior in de 93e minuut een penalty kreeg. Osman ging achter de bal staan en scoorde de tweede goal van de wedstrijd. Met deze goals zorgde Osman ervoor dat Lamphun Warrior de tweede overwinning van dit seizoen pakte. De goals van Osman bekijk je hieronder:

A post shared by Lamphun Warriors (@lamphunwarriorsfc)